Strona główna > Grupy > Włosy > Jaki szampon odżywka do włosów??
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Jaki szampon odżywka do włosów??

24edytka91
29 grudnia 2009
chciałabym się dowiedzieć jaki najlepszy szampon i odżywka będzie dla moich włosów mam średniej długości włosy, farbowane, pasemka.... Próbowałam już wielu rzeczy a nadal mi się przetłuszczają i są jakby oklapnięte.

Adka
29 grudnia 2009
Juz to wczesniej pisałam na tym forum,ale jeszcze raz to powtórze:
1) myj włosy po chłodną woda,a nie pod gorącą.
2)nałóż na włosy odzywke(do włosow farbowanych)zawin w folie aluminiową,trzymaj tak z 15 minut.
3)nie rozczesuj wlośow mokrych,tylko dopiero gdy sa suche
4) używaj serum do włosów,ale tylko kropelke nakładaj na włosy,bo im wiecej nałożysz to włosy beda tłuste.
Mysle,ze takie kuracje powinny Ci pomóc:-)

24edytka91
29 grudnia 2009
dziękuje bardzo :)

agusiaczek
29 grudnia 2009
Jeżeli masz włosy ze skłonnością do przetłuszczania zrezygnuj z odżywek bez spłukiwania, jedwabiu i szamponów z silikonem, ponieważ to obciąża włosy i sprawia, że się szybciej przetłuszczają. Używaj lekkich odżywek, pozbawionych substancji natłuszczających. Nie nakładaj odżywki na nasadę włosów. Możesz wypróbować jakiś szampon z serii volume, które mają na celu zwiększenie objętości włosów.

domcia120
29 grudnia 2009
z schaumy czerwony szampon bardzo dobry ;)

czarnulka1724
6 stycznia 2010
A czego używacie na puszące się włosy? mam długie kręcone włosy i strasznie mi się puszą ale nie mam pojęcia co jest dobre a przede wszystkim sprawdzone.

whynot
2 czerwca 2010
Spróbuj na przykład jedwabiu do włosów. Nie jest drogi a przy okazji bardzo wydajny. Wystarczy na wiele użyć. Wystarczy tylko odrobinka i włosy są takie gładkie( oczywiście nie działają jak prostownica,ale zawsze coś) . No i warto zainwestować w dobrą metalową szczotkę do włosów

corinka
24 sierpnia 2010
Możesz spróbować zacząć używać naturalnego preparatu urt-oil z naftą oczyszczoną, pomaga w problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i włosów. jest na bazie nalewki z pokrzywy, która dodatkowo działa odżywczo i stymulująco na cebulki włosowe. Wystarczy, że 10 minut przed umyciem włosów wetrzesz preparat i eekt powinien być szybko widoczny.

(?)
1 września 2010
szampon i odżywkę podtrzymujący kolor z sanotint te produkty należą do kosmetyków naturalnych moga pomóc warto spróbować czegoś innego tak jest właśnie ze mna szukam takich produktów które mi podpasuje a nie takie które sa modne czy bardzo znane.