Strona główna > Grupy > Włosy > Sposób na suche i zniszczone włosy?
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Sposób na suche i zniszczone włosy?

kamila
24 listopada 2009
Witam,
Zacznę tak: Miałam kiedyś czarne włosy, nagle do głowy wbił mi się durny pomysł, ze chcę być blondynką... No i się rozjaśniałam tak, że włosy zostały popalone, suche i zniszczone.... Ścięłam ich dość sporo. Używam kosmetyków do włosów z serii TresEmme, Sleek Line i BioSilk, szczerze efekt jest fajny, ale nie taki jak po wizycie u fryzjera... Dalej widać, że są suche i zniszczone, nie chcą się układać... W tym zniszczonego włosa zostało mi niedużo, fryzjerka powiedziała, że będą wyglądały ładnie i zdrowo. Nie jest tak. Może znacie jakieś sposoby na pielęgnacje?

perelka28
24 listopada 2009
sprobuj odżywki w sprayu Gliss Kur do włosow zniszczonych, mi pomogła.

kamila
24 listopada 2009
ajć, z nią też już próbowałam, znacznej różnicy nie widać :(

domcia120
25 listopada 2009
Jedwab ! Jakieś dobre szampony do włosów suchych i zniszczonych . nie susz suszarką nie lokuj , nie prostuj itp . I poczekaj jakiś czas na pewno będzie jakiś efekt włosy muszą odżyć .

Adka
25 listopada 2009
Hejka Kamilo!
Na pisze Ci to chociaz nie wiem czy to jest zbedne ,bo moze akurat o tym wiesz.
Ale w jakiejs gazecie czytalam kiedys,ze po umyciu wlosów nie szczotkowac ich odrazu tylko poczekac az wyschna.Bo szczotkujac wlosy mokre,to koncowki wlosow sie rozwajaja.
Dolacze tez ,zeby po myciu wlosów nalozylc odzywki ,zawinac w folie aluminiowa i tak trzymac z 30 minut.Wtedy wlosy sa lepsze.Fryzjerka mi doradzila:-)

kamila
25 listopada 2009
Dziękuję kochane ;*** sprawdzę ten sposób na folię, bu suszarki nie używam, chyba ze jest to konieczność. Prostownicę też ttylko okazjonalnie używam, czyli bardzo rzadko w moim przy[padku. Moja praca ni ewymaga rewelacyjnego wyglądu, gdyż strzygę psy :):):)

niunka710
26 listopada 2009
Bardzo dobrym sposobem na suche zmeczone włosy jest domowy sposob na maseczke 3 łyzki majonezu jedno zołtko i miod normalnie rewelacja bardzo dobrze nawilza polecam!!!!!

agusiaczek
26 listopada 2009
Jak już się wypowiadałam nie raz Sauna na włosy... znajdź jakiś salon, w którym ten zabieg wykonują. Z tym nie równa się żaden inny zabieg, żadna odżywka. Polecałabym Ci również wszelkie odżywki nawilżające, jedwab i szampon Syoos. Od czasu do czasu maskę odżywczą na włosy. Zabieg z folią możesz dodatkowo podgrzać suszarką- lepiej się wchłonie odżywka.

Ela
30 listopada 2009
Ja przy moich długich włosach (do pasa) koniecznie używam 3 odżywek, 1 odżywka to za mało. Dlaczego? Po umyciu włosów najlepiej użyć tą do spłukiwania. Potem spłukasz. Nie czesz włosów, poczekaj aż będą wilgotne, następnie używam jednej lub dwoch odżywek - mam pantin i drugą gliss kur (tą często używam przed wyjściem) do rozczesania.
Jeśli po nałożeniu nadal będą się cięższko rozczesywac poczekaj aż podeschną. Gdy suszysz włosy ręcznikiem nie trzyj ich - tylko delikatnie, albo załóż ręcznik na głowę - on wchłonie większość wody. Na miesiąc czasu pozbądź się suszarki i prostownicy. Daj im odpocząć. Co jeszcze? Kup sobie skrzyp polny - po miesięcznej kuracji (bez suszarki, bez prostownicy, 2 odżywki i witaminy) twoje włosy będą zdrowsze.

Farai
10 grudnia 2009
ja na swoje suche i zniszczone włosy znalazłam złoty środek;) zakupiłam wosk sleek silk, który nawilża i regeneruje włosy, nadaje gładkość oraz lśniący wygląd. Jestem bardzo zadowolona bo efekt świetny i cena ok 15zł:)

niunka710
14 grudnia 2009
a gdzie mozna kupic taki złoty srodek???

kasiakos
30 marca 2010
tak jak już pisały poprzedniczki spróbuj terapi skrzypowej. I jeszcze ja stosuje taki peparat z naftą oczyszczoną przed myciem głowy. Nazywa się Urt-OIL. Jestem bardzo zadowolona z efektów.

wiluska
18 maja 2010
nafta oczyszczona? pierwsze słyszę. Skuteczne to jest? i co to w ogóle jest?

brysia
25 maja 2010
Ja nie polecam jedwabiu. w ogole nie regeneruje struktury włosa tylko oblepia je przez co blyszcza sie i nie elektryzuja. ale zebyscie uzywały go latami w ogole nie poprawi kondycji waszych włosow. wrecz przeciwnie wraz z jedwabien do wlosow przyklejaa sie drobinki brudu, kationow i anionow (chloru z wody itp). Polecam raczej szampony i odzywki z mikronizowana keratyna, ktora wbudowuje sie w strukture wlosa. dobry jest tez zabieg k-pak joico rekonstrukcja wlosa. trwa 20 min, sklada sie z 4 etapow. W wawie tylko kilka gabinetow go ma. ale polecam. malma dekoloryzacje i po tej rekonstrukcji wlosy w ogole w dotyku nie wygladaja na rozjasniane.

vogue
28 maja 2010
A może dla ciebie dobry byłby URT-OIL z naftą oczyszczoną?
Taki roślinny i naturalny środek od pielęgnacji włosów nie tylko pomaga odbudować zniszczone włosy, ale też pomaga pozbyć się łupieżu.
Moja koleżanka z pracy go używa i jest bardzo zadowolona.
Wystarczy nałożyć na włosy na 10 min przed każdym myciem włosów.

(?)
1 września 2010
to polecam kosmetyki z sanotint albo z migrolin są to bardzo dobre kosmetyki naturalne ja jestem nimi zachwycona można je znależ na stronie only.natture.pl