Strona główna > Grupy > Włosy > przetłuszczające się włosy
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

przetłuszczające się włosy

perelka28
28 listopada 2009
Mam problem, ponieważ moje wlosy się przetłuszczają. Pracuję w biurze i chciała bym dobrze wyglądać dlatego myje włosy codziennie. Próbowałam myć je co drugi dzień, ale wtedy były trochę przetłuszczone. Poradźcie co robić w takie sytuacji, ponieważ męczy mnie to codzienne mycie głowy. Dodam że mam farbowane włosy .

pleasure
29 listopada 2009
oj. masz ten sam problem co ja:(
muszę myć włosy codziennie, najlepiej rano przed pracą. gdy nie użyję suszarki to włosy po paru godzinach już są "nie fajne", gdy użyję suszarki jest trochę lepiej. dla mnie też jest to uciążliwe, ale nie znalazłam sposobu, by myć włosy rzadziej:(

domcia120
29 listopada 2009
Jeśli masz tłuste włosy myj głowę częściej niż powinnaś ale pod letnią wodą nie ciepłą ani nie pod gorącą !

Włosy można spinać też w kucyk żeby dotykane szybko się nie tłuściły .

Jeszcze jedna opcja spróbuj umyć włosy w rumianku lub zapytaj w aptece o jakiś dobry szampon :)

kamila
1 grudnia 2009
Podpisuję się pod Domcią :) albo stosuj masaże głowy, ja sobie sama masuję i mogę myć teraz głowę co 2-3 dzień. Najgorzej mam z grzywką, bo do tego mam cerę tłustą, ale to na inny post :P

24edytka91
29 grudnia 2009
również mam ten sam problem co robić...??

vogue
5 czerwca 2010
a może wystarczy wypróbować URT-OIL z naftą oczyszczoną? Ten środek pomaga zwalczyć łupież, zregenerować suche i zniszczone włosy, ale też zwalcza nadmierny łojotok, który jest przyczyną przetłuszczania się włosów, może pomoże wam na ten problem ??

nonszalancja
7 czerwca 2010
Właśnie, unikajcie gorącej wody jeśli przetłuszczają się Wam włosy. Kupcie jakiś porządny szampon w aptece, który faktycznie podziała na skórę głowy. Jak do tej pory żaden szampon kupiony w drogerii jakoś mi nie pomógł, choć pięknie pachniał i wyglądał. :)) Warto też dodać do takiej kuracji jakiś preparat z naftą, a ten o którym pisze vogue ma jeszcze w skłądzie pokrzywę, a ona świetnie oczyszcza skórę głowy. Oczywiście warto też pić pokrzywę w postaci herbatek ziołowych. :))