Strona główna > Grupy > Włosy > włosy bardzo suche
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

włosy bardzo suche

niunka710
5 listopada 2009
hey czy macie jakas recepte na bardzo suche włosy jakis szampon odzywka lub jakis domowy sposob mam bardzo wysuszone włosy ktore zaczeły mi bardzo wypadac probowalam szamponu i odzywki z seri pantene ale po nich strasznie mnie swedzi głowa...

domcia120
5 listopada 2009
Przede wszystkim używaj szamponów do suchych włosów . Unikaj tapirowania , suszenia suszarką . Po umyciu nakładaj odżywkę a jak podeschną to jedwab płynny można go kupić w każdej drogerii (nie jest drogi a do tego wygładza włosy).

niunka710
5 listopada 2009
a ktos uzywał samponu schauma intensywne odzywienie???Q10??dziekuje domcia za pomoc:)

Adka
5 listopada 2009
Ja jak myje włosy,to potem nakładam odżywke,zawijam włosy w folie aluminiową( fryzjerka mi doradziła),i trzymam z pol godzinki.Potem spłukuje i mam gładziutkie włosy.
Głównie używam szampony i odżywki z firmy NIVEA.
A na końcówki kłade serum,u fryzjera mozna takie coś kupić.

niunka710
5 listopada 2009
ciekawe to z folia aluminiowa aaa to tak z kazda odzywka na mokre włosy???

domcia120
5 listopada 2009
Są odżywki bez spłukiwania :)

agusiaczek
5 listopada 2009
Adka taki zabieg można dodatkowo wspomóc ciepłym nawiewem z szuszarki. Polecam odżywki do spłukiwania a potem jedwab. szampony do suchych i zniszczonych wlosów( tylko nie joanna- polecam Syoss). Dobrze byłoby gdybyś zafundowała włosom co jakiś czas saunę u fryzjera- bardzo dobrze działa na włosy- polega na nałożeniu dobrej odżywki na wilgotne włosy a następnie umieszczeniu glowy w specjalnym urządzeniu parowym, które ciepłą parą wodną pomaga wchłaniać odżywkę głęboko we włosy na końcu zabiegu zamykając łuski zimnym nawiewem ozonu( piękny zapach). Włosy są nie do poznania.

Z schaumy mam dwie odżywki- muszę przyznać że są bardzo dobre.

niunka710
6 listopada 2009
Agusiaczku a ile taki zabieg sauny kosztuje???u fryzjera czy w kazdym salonie kosmetycznym mozna zrobic ten zabieg???

niunka710
6 listopada 2009
Linia produktów May-Reb A2, marki Emmebi Italia, zawiera ceramidy A2, substancję działającą na zasadzie "cementu”, spajającego strukturę włosa. Innowacja tych produktów polega jednak nie tyle na obecności ceramidów, ile na sposobie ich przenikania do głębi włókna włosowego. Ktos słyszał o tych produktach dla włosów??

agusiaczek
6 listopada 2009
niunka niewiem czy w każdym salonie mają saunę, ale w tych nowocześniejszych na pewno mają. Cena zaś jest różna w zależności od wielkości miasta i salonu fryzjerskiego. U na np. kosztuje 35 zł.

perelka28
11 listopada 2009
Polecam jedwab do włosów. Rewelacja, albo odżywkę w sprayu gliss kur do włosów zniszczonych.

vogue
5 czerwca 2010
może dobrze by było wybrać się do fryzjera na jakiś zabieg, który odżywi i nawilży włosy. No i dobrze by było stosować odpowiednie kosmetyki, które pomogą ci włosy nawilżyć. Na rynku jest bardzo dużo różnego rodzaju kosmetyków, szamponów, odżywek i myślę, że bez większego problemu uda ci się znaleźć odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji suchych włosów.

Szlachetna
16 czerwca 2010
Rób sobie maski na włosy. Używając odżywki nie spłukuj jej od razu, tylko trzymaj pod ręcznikiem jakieś 10 min. Doskonały na wysuszone włosy jest także jedwab. Bardzo ładnie nabłyszcza.