Strona główna > Grupy > Włosy > jaki kolor odpowiedni ?
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

jaki kolor odpowiedni ?

domcia120
24 września 2009
ostatnio zafarbowałam sobie włosy na ciemny blond i zastanawiam się jakie cienie do powiek będą odpowiednie . Może mi coś doradzicie ? :)

Adka
24 września 2009
Tak na prawde to nie od kolorów włosów tylko od twarzy zależy jaki kolor Ci będzie pasował.Jakie masz rysy,kolor itp.

agusiaczek
24 września 2009
Dobór cieni zależy od kilku czynników. Tu możesz sobie poczytać .http://www.ona.24polska.pl/ona_i_uroda/makijaz,jak_dobrac_kolor_cieni_do_koloru_oczu,315.html

Dodu
26 września 2009
Ja mam blond i mi pasuje bardzo cień jasno niebieski i jasno rózowy .. spróbuj (;

(?)
27 września 2009
Domciu na poczatek ocen jakim typem urody jestes ,wiosna latem,jesienia czy zima,dwa z nich odpowiadaja cieplejszym typom urody ,a dwa zimniejszym,ocenisz to po cerze kolorze oczu i wlosow :)pozdawiam
:) A tutaj jeszcze jedna stronka

http://www.makijaz.net/analiza-kolorystyczna.html

Agusiiia6
28 września 2009
Moim zdaniem benda tobie pasowały kolory jasne napewno nie ciemne.... Powieki maluj na jasno a kredka do oczu mocno.. i dopasowuj je z kolorem oczu

agusiaczek
29 września 2009
Jeśli ona pomaluję powieki jasnym cieniem i doda ciemne krechy to optycznie zmniejszy oczy i będzie wyglądać jak kurka.... :-/
Dużo zależy od odcienia włosów, jeśli ma chłodny to cienie też powinny być chłodne.

domcia120
30 września 2009
kredki niestety nie używał pomniejsza ona oczy a już wystarczająco mam małe więc kredka odpada ;)

domcia120
30 września 2009
ale jasnoróżowy się spisał :)

agusiaczek
30 września 2009
Ja używam, maluję cieńkie kreski na powiece i pod powieką po czym nakladam cień- ciemniejszy w zewnętrznym kąciku oka, jaśniejszy w wewnętrznym... tym sposobem optycznie powiększam oczy.

(?)
30 września 2009
Domciu jesli to twoja fotka w awatarze to wcale nie masz malych oczkow i wcale nie widac ze kredka ci je bardzo pomniejszyla:) ja tu widze wielkie oczyska:)

Jesli oczy sa male (ale nie opadajace powieki i nie plaskie) to aby optycznie je powiekszyc najlapiej jest uzywac 3 cieni ,najciemniejszy przy zewnetrznym kaciku ,posredni posrodku a najjasniejszy przy wewnetrznym kaciku i ladnie rozetrzec granice,mozna zrobic kreske ale ja potem delikatnie rozetrzec np tym najciemniejszym cieniem w ten sposob otwieramy oko.
Kazda z nas jest inna i metoda prob i bledow dochodzimy do perfekcji .Ja mam male oczy i do tego plaskie powieki .Jesli pomaluje sie odpowiednio jak powinnam przy oczach malych moje powieki moga sie wydawac jeszcze bardziej plaskie a jesli pomaluje sie odpowiednio dla oczu z plaskimi powiekami optycznie pomniejszam moje male oczyska;)
Staram sie wyposrodkowac tak zeby bylo dobrze:)kazda z nas ma inna urode nie trzeba sie tak sztywno trzymac ustalonych regul,najlepiej jest probowac wszystkiego:)
Ja to w ogole mogla bym spac z lusterkiem i pedzlami:)takie zboczenie;)

(?)
30 września 2009
tutaj fajnie dziewczyna robi makijaze,dobrze opisane ,krok po kroku:)ja czesto tam wlaze podpatrzec:)

http://www.snobka.pl/dzial/263
Napewno znajdziecie cos dla siebie:)

agusiaczek
1 października 2009
Piękne... i chyba skorzystam z co niektórych. Uwielbiam malować i siebie i innych :-)
Dzięki marto :*

(?)
1 października 2009
:) a bardzo prosze:)ja tez lubie :) od zawsze lubilam siedziec u mamy w kosmetyczce:)a nie myslalas zeby isc sobie na kurs wizazu?ja teraz czaje sie na kurs stylizacji paznokci:) A jakbym turlala sie w szmalcu ,to bym poszla jeszcze na kurs kosmetyki stosowanej i na kurs stylizacji wizerunku:D :):):)mnie w ogole zawsze w ta strone ciagnelo :):):) poki co gram w totka :D co piatek,moze kiedys bede obrzydliwie bogata i....

agusiaczek
1 października 2009
Kiedyś planowałam iść na studium wizażu, ale najbliższa szkoła była dość daleko i w dodatku prywatna. W końcu poszłam na fryzjera- stylistę :-) Teraz na wizaż poszła moja koleżanka z pracy i jakbym też chciała to w piątki i w soboty nie miałby kto pracować... pozatym makijaże wykonuje w salonie nasza szefowa, która jest świetną kosmetyczką i naprawdę ślicznie maluje. Może kiedyś, kto wie.

(?)
1 października 2009
:)To my kolezanki po fachu :)tez jestem po fryzjerstwie:):):) co do wizazu to Ty w temacie jestes:) pracujac z taka ekipa,tym bardziej ze Cie to interesuje wiedze juz pewnie masz w paluszku ):):)to po co kase wydawac?chyba ze kiedys w przyszlosci zechcesz i tym sie zajmowac, to tylko na egzaminy i po certyfikat:)
Ale mila niespodzianka:)Ale wiesz ze cie teraz zameczac bede?;)

agusiaczek
2 października 2009
:-) Nie ma sprawy! :-)