Strona główna > Grupy > Włosy > Farbowanie
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

Farbowanie

(?)
14 września 2009
Mam pytanie odnoście farbowania włosów.
Mianowicie mam włosy farbowane blond, a raczej rozjaśniane rozjaśniaczem. Rozjaśniałam je jakiej 3 miesiące temu.
Chciałam zafarbować włosy na kolor ciemny blond lub jasny brąz.
Zastanawiam się, czy jest jakieś ryzyko z tym związane, tzn. czy nie wyjdą mi zielone włosy czy coś w tym stylu.

Proszę o opinie na ten temat.

domcia120
14 września 2009
kup sobie platynę i zafarbuj na ciemny bląd no chyba że już chcesz ten jasny brąz i nie powinny ci wyjsc zielone ja w ciągu jednego dnia farbowałam na blond później mi to nie odpowiadało i zafarbowałam znowu na brąż też fryzjerka mówiła że mogą wyjść zielone ale nic takigo się nie zdarzyło na szczęśćie a ty odczekałaś 3 miesiąće więc nie powinno być problemu ;)

Adka
14 września 2009
Najlepiej to idz do fryzjera,tam maja dobre farby i sądze,ze zrobiA ci piekny kolor no i nie zniszcza.

pleasure
14 września 2009
Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, od paru lat robię sobie pasemka.
W tamtym roku wpadłam na pomysł, żeby wrócić do swojego koloru włosów (miałam już odrost na jakieś 4cm). Ogólnie to chciałam mieć jednolity kolor włosów. Na początku marzył mi się taki http://www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/100-Color-101-ultra-jasny-blond-popiel-28050-big.jpgale fryzjerka powiedziała, że takie coś na moich włosach nie wyjdzie (do tej pory nie wiem czemu). Więc ubzdurałam sobie ciemny blond, fryzjerka użyła dwóch farb: ciemny blond i słoneczny blond (Subtil Creme). Co wyszło na mojej głowie? Tam gdzie miałam pasemka wyszedł piękny ciemny blond, a na moich naturalnych odrostach lekko rude ;|
Zdaniem wszystkich odebrałam sobie kawałek urody tym posunięciem;/ i znowu wróciłam do pasemek;))

(?)
14 września 2009
tylko ja miałas nałożony rozjaśniacz a nie farbę blond, więc to może być co innego.

(?)
14 września 2009
jesli masz wlosy cale rozjasnione nie polecam ci samej w domu farbowac,zalezy jaki jest twoj naturalny kolor ale przy odrostach bedziesz miala ciemne a na reszcie wyjda jasniejsze kolor i szybciej bedzie sie spieral z rozjasnionych.Jesli masz pasemka troche lepsza sytuacja ale i tak kolor bedzie sie zmywal bardzo szybko ,lepiej isc na koloryzacje do salonu ,zaoszczedzisz wlosow ,czasu i niemilych niespodzianek:)pozdrawiam

(?)
14 września 2009
Z tego co wiem to każdy kolor będzie się spierał, bo to tylko farba, koleżanka miała taką samą sytuację poszłą do fryzjera i miała piękny kolor ale zapłaciła 250zł za krótsze włosy od moich i też jej się spierał. Interesuje mnie czy ktoś miała taką sytuację i wyszły mu zielone włosy czy cos takiego.

agusiaczek
14 września 2009
Jeżeli masz jasny blond niezależnie czy rozjaśnialaś farbą czy rozjaśniaczem odradzam ten ciemny blond bo wyjdą zielone, z jasnym brązem może wyjść efekt lekko zielonych choć nie zawsze taki wychodzi. Farba na włosach rozjaśninych zawsze się szybciej spiera niz na włosach naturalnie ciemniejszych. Po kilku myciach masz efekt płowienia i koloryzację trzeba powtórzyć. W salonach fryzjerskich są jednak specjalne farby , które przyciamniają blond włosy o 1 do 2 tonów, ale również się spłukują.
Możesz również przyciemnić włosy robiąc ciemne pasemka, dobrze byloby, aby były cieńkie i gęste dzięki czemu wyjdzie efekt refleksów.

(?)
15 września 2009
z ust mi to wyjelas Agusiaczek,
Annu tak masz racje, farby maja to do siebie ze sie spieraja ale z wlosow rozjasnianych ,zniszczonych gdzie luski wlosa sa jak choinka spiora sie 5 razy szybciej w efekcie po miesiacu wlosy wygladaja jak po wakacjach nad morzem .Nie wiem w jakim stanie sa twoje wlosy, w najgorszym wypadku wyjda zielone albo rude z przeblyskami zielonosci,przy jasnym brazie.Chyba lepszy bylby pomysl z ciemnym brazem , wybieraj zimne i dosc ciemne odcienie,albo jak napisala Agisiaczek na poczatek moze zacznij od ciemnych pasemek?

pleasure
15 września 2009
Annu miałam włosy rozjaśniane rozjaśniaczem a potem nałozyłam farbę....

(?)
15 września 2009
hm dziękuje za wszystkie odpowiedzi, dalej nie wiem co mam zrobic :) boję się sama farbować, ale przeraza mnie ta cena, bo z moją długością to pewnie zapłacę 300zł ale wole juz wydać w dobrym sprawdzonym salonie niz wydac 150 w jakims kiepskim...

kjvisage
16 września 2009
Ja mialam blond i zafarbowalam na sredni braz. Zrobilam to u fryzjera, nie bylo ani sladu zielonego koloru. Wyszlo naprawde pieknie. U fryzjera farbowalam tylko raz, pozniej robilam to juz sama. No ale tak, jak mowie, nie robilam cimnego blondu tylko od razu sredni braz. Szok byl naprawde ogromny, ale szybko sie przyzwyczailam i teraz nie chce juz blond.

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :)