Dziewczyny mam trochę inny problem z włosami niż Domcia120. Mnie się one okropnie przetłuszczają. Włosy mam ciemne blond, ale robie co jakiś czas pasemka. Wyobraznie sobie ze codziennie przed wyjsciem do pracy musze umyc głowe:( Jak przychodze z pracy to juz włosy u nasady się swięcą a rano się budzę z "łojem" na głowie (przepraszam za wyrażenie) :( Codziennie mycie jest dla mnie uciążliwe:( Błagam o radę :)
Mam ten sam problem , aczkolwiek moje włosy są naturalnie brązowe a farbuje na balejaż , więc tak że prawie jestem już blondynką,w każdym razie przetłuszczają się starsznie,a szampony do włosów przetłuszczających się nic nie daj:(((
Agusiaczku nie mam łupieżu. Elu nie używam lakierów do włosów itp. jeśli chodzi o potliwość to problem jest taki, że kupię antyperspirant i on działa na mnie z miesiac i potem przestaje działać i muszę zmienić. to ma jakieś powiązanie?
Pytam bo nadmierne przetłuszczanie się włosów i łupież może być oznaką łojotoku, ale jeśli masz problemy z nadmierna potliwością może tutaj jest problem. Na to raczej nie ma lekarstw, ewentualnie antyperspiranty i szampony do włosów przetłuszczających się, ale polecałabym wypróbować coś z apteki.