Strona główna > Grupy > Włosy > włosy nie kruszące się a...
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

włosy nie kruszące się a przetłuszczające

pleasure
18 sierpnia 2009
Dziewczyny mam trochę inny problem z włosami niż Domcia120. Mnie się one okropnie przetłuszczają. Włosy mam ciemne blond, ale robie co jakiś czas pasemka. Wyobraznie sobie ze codziennie przed wyjsciem do pracy musze umyc głowe:( Jak przychodze z pracy to juz włosy u nasady się swięcą a rano się budzę z "łojem" na głowie (przepraszam za wyrażenie) :( Codziennie mycie jest dla mnie uciążliwe:(
Błagam o radę :)

agusiaczek
18 sierpnia 2009
Używaj szamponów do włosów przetłuszczających się, nie stosuj odżywek bez spłukiwania i jedwabiu.
Czy masz przy tym łupież?

Madziusiaxxx
18 sierpnia 2009
Mam ten sam problem , aczkolwiek moje włosy są naturalnie brązowe a farbuje na balejaż , więc tak że prawie jestem już blondynką,w każdym razie przetłuszczają się starsznie,a szampony do włosów przetłuszczających się nic nie daj:(((

Ela
19 sierpnia 2009
używasz jakiś lakierów/pianek do włosow? Może to jest przyczyną?

Czy nie masz też problemów z dużą potliwością?

pleasure
21 sierpnia 2009
Agusiaczku nie mam łupieżu.
Elu nie używam lakierów do włosów itp.
jeśli chodzi o potliwość to problem jest taki, że kupię antyperspirant i on działa na mnie z miesiac i potem przestaje działać i muszę zmienić. to ma jakieś powiązanie?

agusiaczek
23 sierpnia 2009
Pytam bo nadmierne przetłuszczanie się włosów i łupież może być oznaką łojotoku, ale jeśli masz problemy z nadmierna potliwością może tutaj jest problem. Na to raczej nie ma lekarstw, ewentualnie antyperspiranty i szampony do włosów przetłuszczających się, ale polecałabym wypróbować coś z apteki.

teresa1998
31 lipca 2011
http://elkaaapl.gliteruje.pl- tam znajdziesz odpowiedz , dużo dorad ,polecam ! :)