Strona główna > Grupy > Włosy > pielęgnacja włosów, dobre rady
Włosy
Pielęgnacja, farbowanie, fryzury, itp

pielęgnacja włosów, dobre rady

mikamajka
8 maja 2009
Dziewczyny. jakich produktów używacie do pielęgnacji włosów? Czy macie swój ulubiony szampon i odżywkę?

Maery
8 maja 2009
W dzisiejszych czasach każdy szampon czy odżywka są dobre, wystarczy dobrać do swoich włosów. Osobiście kupuję z avonu, dav, loreal... No chyba że specjalistyczne odżywki jak np. wax.

agusiaczek
9 maja 2009
Do częstego mycia używam szamponu aloesowego firmy Mrs. Potter's i balsamu aloesowego tej samej firmy. Raz w tygodniu myję włosy Kerasilkiem z Goldwell'a i nakładam maskę do włosów z Forte Sweden ( Romantic). I po każdym myciu wcieram kroplę jedwabiu. Od czasu do czasu idę pod saunę do włosów.

Maery
9 maja 2009
To fakt Mrs. Potter's aloesowy balsam jest super, tania, fajnie się rozprowadza na włosach i po użyciu włosy są bardzo fajne w dotyku.

Ela
9 maja 2009
Moje ulubione kosmetyki do wlosów to:
odżywka z herbala - ale ta chińska wersja
http://img.interia.pl/kobieta/nimg/Herbal_Essences_zmyslowa_2528828.jpg
Włosy świetne w dotyku :) po umyciu.

szapony - różnie ale często coś z fruticsa, albo pantene.

co do avonu :)) ja nie lubię ich szamponów i odżywek (inne kosmetyki maja ok) - tzn żaden się nie sprawdził na moje dłuugie włosy i nie byłam z nich zadowolona.

agusiaczek
10 maja 2009
Ta odżywka z herbala jest też dobra, ładnie pachnie i włosy po niej się błyszczą.

pielegniarka86
11 maja 2009
Ja używam tylko Dove bo fajnie nawilżają włosy :) Uwielbiam ten zapach i miękkość moich włosów po szamponie i odżywce :)

SummerOblivion
12 maja 2009
lubię odżywki fructis i glilss kur. Wlosy się ładnie układają, nie są matowe i suche, łatwe są do rozczesywania.

mikamajka
12 maja 2009
Jesteście kochane,
niektórych marek nawet nie znałam...
Maery - ja nie mam tak dobrych doświadczeń ze wszystkimi szamponami.
Bardzo ważne jest, żeby szampon ładnie pachniał.
Moja siostra kupuje szampony profesjonalne - dostępne tylko w salonach fryzjerskich. Ma piękne włosy ale też wydaje sporo pieniędzy na takie szampony.
Myślicie, że zwykłe produkty dostępne w supermarkecie są równie skuteczne

pielegniarka86
12 maja 2009
Wydaje mi się, że jeżeli ktoś ma problemy z włosami (wypadanie, łupież) to warto zainwestować w droższe produkty zeby doprowadzić włosy do ładu.
Ale jeśli ktoś ma włosy normalne to nie musi używać bardzo drogich kosmetyków tylko wystarczą mu te ze zwykłej drogerii. Zgadzam się z tym, że szampon musi ładnie pachnieć.

mikamajka
15 maja 2009
pielegniarka86 - a masz moze jakis sprawdzony szampon przeciwłupieżowy?
Dla mnie 50 zł na szampon to jest przesada...

(?)
16 maja 2009
ja uzywam juz od x czasu fructisa (nutri gladki) co jakis czas zmieniam ,ale i tak wiernie potem wracam,kosmetyki z salonow sa drogie ale tez i bardzo dobre jak glodwell czy kadus na tych firmach kiedys pracowalam ale jesli ktos ma wlosy bezproblemowe i nie ma kaprysu placic Bog wie ile te z drogerii zupelnie wystarcza( i wilk syty i owca cala:)

daria
16 maja 2009
hej dziewczyny, ja polecam szampony i odżywki Nivea> Używam ich najczęściej, bardzo lubię także Dove oraz Loreal. Sama mam bardzo długie włosy io doskonale wiem, jak ważna jest pielęgnacja i dbałość o dobre nawilżanie.

mikamajka
19 maja 2009
Kochane, czy macie doświadczenia z szamponami przeciwłupieżowymi? Jakie możecie polecić?

mikamajka
27 maja 2009
Byłam w aptece i farmaceutka poleciła mi szampon przeciwłupieżowy Selsun Blue. Czy macie jakieś doświadczenia? Aptekarka bardzo zachwalała jego skuteczność.

pielegniarka86
27 maja 2009
Może Nizoral albo Head&Shoulders przeciwłupieżowy... nie mam łupieżu więc ciężko mi doradzić

mikamajka
29 maja 2009
Pielegniarka86 - Nizoral mi niestety nie pomaga... bardzo wysusza jest dla mnie bardzo mocny... Dlatego tez pytam o ten selsun moze on bedzie skuteczny

Nastazja
3 czerwca 2009
Mikamajka używałam szamponu selsun blue. Jego składniki są dobrane w taki sposob, zeby efekty kuracji byly widoczne po krotkim czasie. Szampon jest bardzo skuteczny. Po kilku dniach nie będziesz miala łupieżu. Ja byłam bardzo zadowolona z używania.

mikamajka
3 czerwca 2009
Nastazja, dziękuję Ci za informacje. Spróbuję Selsun. Przekonuje mnie opinia farmaceutów a jeżeli jeszcze Ty z własnego doświadczenia mówisz, ze jest skuteczny to szampon musi być dobry. Zobaczymy jakie efekty przyniesie u mnie.

slonce
8 czerwca 2009
Czy kupiłaś ten szampon? Uzywasz juz go? Widzisz jakies pierwsze efekty?