Strona główna > Grupy > Praca Nauka > nauka języka ???
Praca Nauka
Wszystko co dotyczy pracy i szkoły.

nauka języka ???

slicznotka
1 sierpnia 2008
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was próbowała uczyć się języka obcego za pomocą systemu "SITA”??? Jeśli tak to napiszcie czy dało to dobre efekty, a jeśli nie to, co sądzicie o tego typu urządzeniach do nauki czy są skuteczne waszym zdaniem czy może szkoda czasu i pieniędzy ???

slicznotka
1 sierpnia 2008
http://www.sita.pl/

(?)
1 sierpnia 2008
:)ja kiedys probowalam niemieckiego przez site i zawsze konczylam na punkcie relaksacyjnym draznilo mnie to swiatelko i nic z tego nie wyszlo:(Ale moja kolezanka uczyla sie z tych kasetek i sobie ten sposob bardzo chwalila.

(?)
3 sierpnia 2008
ja przy sicie zasypiam:)

(?)
3 sierpnia 2008
stan relaksacyjny;)tylko to swaitelko w okularach drazniace:)

dnmMili
25 lipca 2009
ja Ci jednak polecam tradycyjny sposób - książka i oczy... no i TANIEJ wychodzi

natural
26 maja 2010
Ja jednak stawiam na komunikacje, a taki system nie do końca się sprawdza, bo nie można ćwiczyć m. in. komunikacji. Na pewno jest to jakiś sposób, ale jak mam wydać więcej kasy, to jednak wole się zapisać na kurs, bo tam przynajmniej wymowę poćwiczę, gramatykę zresztą też i będzie mnie ktoś na bieżąco korygował.

vogue
30 maja 2010
mnie też się wydaje, że lepiej jest uczyć się w tradycyjny sposób. Zwyczajnie zapisać się na kurs. Wiem, że na przykład szkoła Axon, która ma swoje placówki w Krakowie, Olkuszu i Wieliczce ma super kursy językowe. Grupy są małe, dzięki czemu można się łatwiej nauczyć języka.
Zgadzam się z moją przedmówczynią, że kursy są dobre nie tylko ze względu na to, że nauczymy się komunikować w innym języku, ale też nie nauczymy się mówić z błędami, bo lektor na pewno nas poprawi;)

whynot
1 czerwca 2010
Coraz głośniej o tym kursie językowym. Zaczynam już żałować,ze uczęszczam na inny- z którego i tak mało wynoszę:( A co do sita,to słyszałam tak skrajnie różne opinie ,że naprawdę nie wiem co o niej myśleć. Moja koleżanka twierdzi,że ta metoda jest trochę naciągana

lime
1 lipca 2010
Nie wydaje mi się, żeby to miało taką skuteczność jak ładnie opisują. Takie urządzenia do nauki języka nigdy mnie nie przekonywały. Jak chcesz się nauczyć języka szybko to zapisz się na jakieś intensywne kursy, korzystaj np, z podcastów na iPoda itp, ale taka technika mnie nie przekonuje.

corinka
2 września 2010
jestem podobnego zdania, bardziej ufam stacjonarnym szkołom, gdzie mam interakcje z żywym człowiekiem i pomogę poćwiczyć mówienie. Zwłaszcza teraz kiedy na rynku jest dostępne tyle niezłych szkół z ciekawymi sposobami nauki, że warto spróbować.