Strona główna > Grupy > Praca Nauka > wypalenie zawodowe?
Praca Nauka
Wszystko co dotyczy pracy i szkoły.

wypalenie zawodowe?

corinka
26 listopada 2010
Coraz częściej mówi się, że wypalenie zawodowe jest jedną z tych groźnych chorób cywilizacyjnych, które mogą dotknąć każdego z nas. Spotkaliście kogoś z taką przypadłością? Zastawiam się czy jest jakiś konkretny, skuteczny sposób, żeby temu zapobiec. Nie chciałabym podczas rozwijania swojej kariery zawodowej nagle stracić chęć do wykonywania swojej pracy.

domcia120
28 listopada 2010
Jak praca nie sprawa ci przyjemności to wiadomo , że się do tego zniechęcasz . Rób to co lubisz a na pewno się nie zniechęcisz .

natural
29 listopada 2010
Na wypalenie zawodowe ma wpływ wiele czynników, choćby monotonia w pracy czy brak odpowiedniej motywacji. Myślę, że gdyby pracownicy byli odpowiednio motywowani, na pewno nie wypalaliby się zawodowo. Wiadomo, że najlepiej motywują prezenty materialne, pieniądze, więc od czasu do czasu firma powinna cos takiego dla swoich pracowników zorganizować. Najlepsi mogą dostać np. coś takiego http://bonywakacyjne.pl/bony-turystyczne.phpPomysł całkiem niezły i wydaje mi się, ze z miejsca skończyłoby sie to nieszczęsne wypalenie, na które większość z nas od czasu do czasu zapada.

Viktor
21 grudnia 2010
Dlatego ja wolę pracę która stawia przede mną codziennie inne wyzwania. I co najważniejsze bardzo lubię to co robię. Mam nadzieję że dlatego wypalenie zawodowe mnie tak łatwo nie dopadnie.
Uwaga! mężczyzna!

neferetiti
8 lutego 2011
W takim wypadku dobrze jest zrobić kurs, który pomoże przezwyciężyć ten problem. Zobacz sobie ofertę programu Kariery Koncept. Robią oni kursy 'menadżer kariery', który może Ci pomóc w uświadomieniu sobie swoich potrzeb odnośnie pracy. Może faktycznie problem leży w tym, że nie robisz tego co lubisz? Warto wtedy zmienić swoje stanowisko na takie, w którym będziesz czuć się lepiej.

CiociaDobraRada
5 października 2011
Coraz więcej moich koleżanek narzeka na wypalenie zawodowe. Studiuję anglistykę i wiele z dziewczyn już gdzieś języka uczy, po paru latach narzekają, że zamiast nauczaniem muszą zajmować się papierkową robotą, a uczniowie wcale nie chcą z nimi współpracować. To może zniechęcić nawet zapaleńców.