Strona główna > Grupy > Praca Nauka > szkoła języków obcych
Praca Nauka
Wszystko co dotyczy pracy i szkoły.

szkoła języków obcych

natural
26 maja 2010
Fajnie byłoby sobie przypomnieć sobie przynajmniej jakieś podstawy z języka, a wiadomo, że jak się długo języka nie używa, to sporo rzeczy się zapomina. Wydaje mi się, że pójście do takiej szkoły jest dobrym posunięciem, a jak jeszcze pracuje się w zawodzie, w którym język jest niezbędny, to już obowiązkowo trzeba iść na taki kurs. W sumie jest wiele szkól, ale ostatnio słyszałam, że Axon jest bardzo dobra szkołą. Mają swoje placówki w Krakowie, Olkuszu i Wieliczce, podobno świetne mają zajęcia językowe. Czy ktoś chodził do nich na taki kurs?

vogue
30 maja 2010
osobiście nie byłam na kursie w tej szkole, ale słyszałam o niej wiele pozytywnych opinii. Wiem, że zajęcia odbywają się w małych grupach. Co jest dość istotne, bo dzięki temu łatwiej jest się nauczyć języka. I tak masz rację w świetny sposób prowadzą zajęcia, raz w tygodniu są zajęcia z komputerem, podczas których powtarzasz to, co do tej pory się nauczyłaś.
ale mnie najbardziej podoba się to, że mają placówki w różnych miastach, bo często jest tak, że jak się już znajdzie dobrą szkołę, to jest ona tylko w jednym mieście. Mam nadzieję, że będzie więcej placówek tej szkoły;)

whynot
1 czerwca 2010
Też słyszałam:) Podobno ta szkoła ma bardzo ciekawą ofertę. Ja od jakiegos czasu uczę się angielskiego metodą Callana. Nie mogę się jednak do nie przekonać. Może to kwestia czasu? W każdym razie mam wrażenie,że za mało z tych zajęć wynoszę . Metod jest wiele,ale zastanawiam się, która waszym zdaniem jest najlepsza. Jakieś propozycje?

lime
1 lipca 2010
Dla mnie tez metoda Callana odpada - nie wiem dlaczego ale powtarzanie słów nie daje mi zbytniej przyjemności nauki :) Może to jest np. dobra metoda dla początkujących ale na późniejszych etapach to jednak dobry kurs jest ważny. Dla mnie ważne jest żeby były małe grupy bo wtedy człowiek jest zmuszony do uwagi i do np. odrabiania zadania domowego - a z tym u mnie nie łatwo :)

corinka
2 września 2010
W nawiązaniu do różnych metod nauki języka ostatnio odkryłam, że szkoła języka francuskiego l'atelier de fran