Strona główna > Grupy > Praca Nauka > Jaka szkoła po gimnazjum...
Praca Nauka
Wszystko co dotyczy pracy i szkoły.

Jaka szkoła po gimnazjum...

aga999
27 stycznia 2010
w tym roku bede konczyc gimnazjum i mam problem z wyborem szkoly ...ucze sie dosc dobrze mam 4.5 srednia...ale kompletnie nie wiem gdzie dalej poewinnam sie uczyc...myslalam o liceum administracynym ale czy sobie w nim poradze???
chcialabym zebyscie mi napisaly czy tam jest ciezko i ile jet przedmiotow i jakie to sa przedmioty ...

Ela
27 stycznia 2010
Administracyjne to pewnie elementy ekonomii, podstawy prawa, podstawy przedsiębiorczości, oprocz tego oczywiście polski, historia, matma, itd

To nie jest trudny kierunek, jednak jak masz już robić coś administracyjnego, to chyba lepiej zrobić technikum ekonomiczne, miec zawód - technik ekonomista, a nie tylko papier, ze skończyłaś szkole średnią.

W technikum masz praktyki zawodowe w takich instytucjach jak - urząd skarbowy, urzad gminy, banki, itp w liceum tego nie masz.

Przy średniej 4,5 poradzisz sobie na pewno. Ja miałam troszke mniej jakies 4,1 i wyszłam z tą samą srednią co przyszłam. Najważniejsze w takiej szkole to chodzić i nie opuszczać zajęć.

Po tym kierunku studia będą dla ciebie łatwiejsze, bo będziesz mieć podstawy. Ci co idą z LO ( z ogólnym wykształceniem) muszą sporo się uczyć, a tobie będzie lżej.

Madziusiaxxx
29 stycznia 2010
Zgadzam sie z Elą ;]
Po technikum ekonomicznym będziesz miała zawod , sama jestem w pierwszej kalsie , przedmiotów dodatkowych [ czyli takich któe doszły] mam 5 - pracownie ekonomiczna [praca na komputerach , pisanie pism itp.] ekonomika ,podstawy ekonomii ,prawo i rachunkowosc . W wyższych klasach dochodzą jeszcze inne przedmioty , ale ilości 20 raczej nie przekraczają ;D
Powiem że łatwo nie jest,ale jak ktos chce to robić , bawic sie w papierach itp. to szkoła dla niego ;]
Powodzenia w wyborze ;]