Strona główna > Grupy > Praca Nauka > Jaka szkoła ?
Praca Nauka
Wszystko co dotyczy pracy i szkoły.

Jaka szkoła ?

domcia120
26 listopada 2009
Po ukończonej szkole w tym roku chciała bym iść do szkoły z profilem kosmetycznym tylko , że niektórzy twierdzą że nie znajdę później pracy (musiała bym założyć własny salon ) Teraz nie mam pojęcia co mam robić może wy coś doradzicie dziewczyny ?

niunka710
26 listopada 2009
Moim zdaniem kosmetyczka zawsze znajdzie robote dla siebie jesli bedzie robic swoje zabiego dobrze to wiesc po ludziach sie rozplynie i zawsze cos bedziesz miała jesli otworzysz swoj zakład to robote bedziesz miec aa jesli bedziesz dobra to kazdy zaklad bedzie chciał miec taka pracownice!!!jesli lubisz to robic to nie ma sensu na zmiane pojdziesz do innej szkoly lub pracy nie bedziesz tego lubic to nie bedzie rzadnego porzytku...twoja decyzja musisz ja podjac sama a my mozemy powiedziec swoje zdanie...

Adka
26 listopada 2009
Hejka!
U mnie w miescie pełno jest ogloszen ,ze potrzebują kosmetyczki,więc myśle,że dobry zawód wybrałaś.
Tylko kosmetyczka musi byc bardzo dobra..Ja juz tyle co sie nalatałam po zakladach,zeby mi np. zalozyli tipsy i do dzis,nie znalazlam takiego zakładu z ktorego byłabym zadowolona.
I tak samo jest z fryzjerkami..Mam wrażenie,ze kiedys w szkołach lepiej uczyli niż teraz.Teraz wiecej teorii dawają niż praktyki.Ja jak kiedyś sie uczylam swojego zawodu,to pamietam,ze mialam praktyki jeden raz w tyg. to strasznie mało:-(
No ale Domcia sądze,ze jak sie lubi to co sie robi to jest sie w tym zawodzie bardzo dobrym !
A wiec nie zastanawiaj sie tylko idz do szkoly z profilem kosmetycznym! Powodzenia!
P.S.Moze kiedys ja skorzystam z Twoich usług:-)

kamila
26 listopada 2009
aaa tam, kosmetologia fajna sprawa, w Szczecinie też szukają kosmetyczek. A jeśli nawet chcesz sama założyć własny salon, to czemu nie? Po studiach zarejestrujesz się w Urzędzie Pracy, złożysz dotacje o sfinansowanie stanowiska pracy, wydzierżawisz do tego komuś stanowisko na fryzjerkę, czy punkt solarium i heja! Kosmetyczki są w tych czasach potrzebne, więc nie bój o nic, skoro to Cię interesuje, to nie zastanawiaj się, rób to co lubisz i bądź w tym najlepsza :)

domcia120
26 listopada 2009
Mieszkam w malutkiej miejscowości może dla tego się tak przejmuję bo będę musiała szukać czegoś dalej ale dzięki za rady dziewczyny :)

samosia
27 listopada 2009
hej.. przede wszystkim nie słuchać "dobrych wujków". nawet jeśli nie znajdziesz pracy w swoi zawodzie to własna firma nie jest problemem. Kamila ma rację - wiem coś o tym. Powodzenia w realizacji swoich planów :)

kamila
27 listopada 2009
Powiem Ci jeszcze, że mała miejscowość, to chyba jeszcze lepsza opcja na dofinansowanie przez urząd pracy, w Szczecinie trzeba się nachodzić, żeby coś dostać, a i takczęsto nic z tego nie wychodzi, ale już w Gryfinie, Policach, czy Stargardzie jest dużo łatwiej i dużo chętniej dają pieniądze młodym ludziom na otworzenie własnej działalności jako, że w młodych siła ;)

perelka28
28 listopada 2009
Myślę że w tym zawodzie zawsze znajdziesz pracę. Polecam szkołe w Warszawie na ul. Rakowieckiej. Sama ją kończyłam.

domcia120
1 grudnia 2009
Dzięki wszystkim :)

SummerOblivion
16 grudnia 2009
Kosmetyczka, fryzjerka zawsze prace znajdzie nawet jak salonu nie otworzy. Szukałam sama pracy i wiem ze na tego typu zawód jest zapotrzebowanie na rynku. Po drugie to ze skonczysz taka 2-letnia (chyba 2-letnia :P) szkołe nie oznacza ze nie mozesz robić czegos oprocz tego. Ja np. nie chce zakonczyc edukacji na jednej szkole wyzszej.

Moze coś jeszcze Cię interesuje?

Jak idziesz w kierunku kosmetycznym to moze technik masażysta? albo jak jesteś dobra z chemii i bioli pomoc dentystyczna lub technik dentystyczny?

whynot
1 czerwca 2010
Wydaje mi się,że jeżeli będziesz naprawdę dobra w tym co robisz nie będziesz miała problemów ze znalezieniem pracy. Własny salon kosmetyczny brzmi nieźle:) Szczególnie,że jest teraz naprawdę duże zapotrzebowanie na tego typu usługi. Myślę,że jestes na dobrej drodze- grunt to mieć koncepcję

neferetiti
10 grudnia 2010
Moim zdaniem to właśnie bardzo dobry pomysł, żeby pójść do szkoły kosmetycznej. Teraz bardzo dużo kobiet korzysta z usług profesjonalistów, jeżeli chodzi o swoją urodę. Tylko dobrze jest wybrać odpowiednią szkołę, która jest znana w branży, a jej certyfikat będzie ceniony. Tak np. jest ze szkołą Pro-Activ. Szkoli bardzo dobrych fachowców i po jej ukończeniu na pewno łatwiej będzie Ci zdobyć pracę.