Strona główna > Grupy > Chcemy schudnąć > Trampolina a spalanie kalorii
Chcemy schudnąć
Mamy nowy rok i nowe postanowienia, jedno które zawsze się powtarza to "Od nowego roku zaczynam się odchudzać" :) A że samej to jest trudno postanowiłam założyć LGWwO :D

Trampolina a spalanie kalorii

czarnaporzeczka
7 lipca 2010
Ostatnio w necie natrafiłam na stronkę z fajnymi ćwiczeniami, które przypominają nieco fitness, ale wykonuje się je na trampolinie. Dość atrakcyjna alternatywa przyznacie..:) Co sądzicie o takim pomyśle, ktoś już ćwiczył może? Nawet znalazłam sobie taką małą, która sprawdziłaby się w mieszkaniu, coś takiego http://www.trampoliny.pl/Trampolina_KETTLER_95_cm_138.html,za 249 zł, także jeszcze można tyle zaryzykować. Ciekawa jestem Waszej opinii.

martusia1756
7 lipca 2010
Moim zdaniem na trampolinie można zrzucić kalorie, dlatego, ze bardziej pracują nam mięśnie nóg...

czarnaporzeczka
9 lipca 2010
nie tylko mięśnie nóg, także mięśnie brzucha nieźle pracują, pośladki można sobie wymodelować, a przy tym sporo zabawy jest w tym wszystkim. ;) ja podpatrzyłam na stronie trampolina.org sporo fajnych ćwiczeń, nawet się zdziwiłam, że taki sprzęt może się okazać tak wielofunkcyjny.

neferetiti
8 lutego 2011
Każda forma sportu jest dobra na spalanie kalorii. A jeżeli ktoś ma miejsce na to, żeby ćwiczyć na trampolinę i przy okazji nie uszkodzić siebie, ani innych domowników, to można sobie taki sprzęt sprawić. Na pewno jest to lepsza zabawa niż ćwiczenia np. na rowerku stacjonarnym.