Strona główna > Grupy > Chcemy schudnąć > sposób na cellulit
Chcemy schudnąć
Mamy nowy rok i nowe postanowienia, jedno które zawsze się powtarza to "Od nowego roku zaczynam się odchudzać" :) A że samej to jest trudno postanowiłam założyć LGWwO :D

sposób na cellulit

natural
2 czerwca 2010
W sumie pojawiło się ostatnio bardzo dużo rozmaitych kosmetyków, zabiegów kosmetycznych, które mają zwalczać cellulit. Myślę, że warto byłoby się poddać zabiegowi, ale problem w tym, że nie za bardzo wiem jaki może być najbardziej skuteczny. Może ktoś z was zna coś sprawdzonego, co naprawdę może pomóc zwalczyć ten przykry problem.

agusiaczek
4 czerwca 2010
Masaże bańkami chińskimi- metoda, którą się pozbyłam tego pieruństwa. Zabieg nie należy do najprzyjemniejszych i zostają po nim ślady w postaci siniaków, ale efekt jest widoczny już po pierwszym zabiegu ( takich zabiegów jest ok 10). Można iść do kosmetyczki, jak i zakupić takie bańki w aptece i samemu się masować, chociaż jest ciężko. Do tego dieta, ćwiczenia i balsam z Eveline rozgrzewający. Dodam też, że żaden zabieg kosmetyczny czy kosmetyk bez wspomagania wysiłkiem fizycznym nie da 100 % efektu.

lime
30 czerwca 2010
Mój nowy sposób to wyjazd do SPA. Znalazłam SPA Primavera z wczasami odchudzającymi. I to jest ten mój sposób - nie wiem już jak sobie w domu z tym radzić - wcieram różne preparaty, robię pellingi (kawa itp) ale nawet jak się wygląd skóry poprawia to cellulit i tak pozostaje - czy jest w ogóle szansa żeby pozbyć się go całkowicie? Mam nadzieję, ze profesjonalne zabiegi dadzą mu rade.

(?)
1 września 2010
cellulit moja wielka zmora wiosną jak zaczynałam walkę z cellulitem stosowałm dietę ćwiczyłam i smarowałm sie koncentratem wyszczuplającym z mary cohr ,teraz jest juz naprawdę dobrze ale cały czas trzeba się pilnować.

aluta20
8 października 2010
Czy któraś z was słyszała może o programie http://stop-cellulit.com/?Słyszałam, ze jest to nowatorska metoda walki z cellulitem, polega na połączeniu odpowiedniej suplementacji oraz diety z terapią fala akustyczną w miejscach dotkniętych cellulitem. Uważam, że mają ciekawy program.

angells
17 marca 2011
dołączam się do pytania alutki20 :) ja nie mam pojęcia jak to dziadostwo zniszczyć :/ szok

neferetiti
25 maja 2011
Na pewno bardzo skuteczne są w tym wypadku zabiegi. Wiem, że w Centrum Medycznym Vimed korzysta się z terapii laserowej. Na pewno jest o wiele skuteczniejsza forma walki ze skórką pomarańczową, niż różnego rodzaju kremu czy balsamy.

Meandra
29 lipca 2011
Również uważam, że najskuteczniejszym sposobem pozbycia się cellulitu jest wizyta w gabinecie kosmetycznym, czy SPA. W warszawskim IQ MediSPA jest szereg różnych zabiegów, które pomagają pozbyć się skórki pomarańczowej w szybki sposób. Kremy na pewno nie są w stanie zapewnić takiej skuteczności.

amandaa
14 listopada 2011
Takie zabiegi są chyba bardzo drogie z tego co wiem :/ Ja się zastanawiam nad jakimiś suplementami typu Cellinea czy coś w ten deseń. Słyszałam, że niezłe efekty są po nich :)

trimmpa
7 grudnia 2011
z ciekawości przejrzałam ceny różnych wymienianych tu na forum zabiegów, masaży i suplementów i aż się za głowę złapałam! ceny za zabiegi na cellulit w spa czy innych instytutach są wręcz kosmiczne, przynajmniej dla osoby świeżo po studiach :P lepiej wypada cellinea i bańki chińskie, to już coś bardziej na moją kieszeń ;) a skoro oba sposoby są skuteczne na cellulit, to nie widzę powodu, żeby na razie próbować spa... chyba, że w przyszłości będę narzekać na nadmiar gotówki, to wtedy chętnie :D

miniaturka
15 grudnia 2011
Dziwię się, że aż tyle dziewczyn od razu decyduje się na zabiegi... Ceny są faktycznie kosmiczne, żeby uzyskać rezultaty trzeba się podać przynajmniej kilku zabiegom, więc trwa to nawet parę miesięcy, a przy niektórych zabiegach występują liczne przeciwwskazania... Oj, leniuszki podatne na hasło spa :P Taki sam efekt można uzyskać łykając doustnie polecane tu na forum tabletki Cellinea albo mniej popularne Inneov, do tego dołożyć masaże rolką z wypustkami (stymuluje prace układu krwionośnego i rozbija złogi tłuszczu), zrobić sobie 1-2 razy w tygodniu maseczkę cynamonową albo kawową i w krótkim czasie da się wyprowadzić uda na prostą ;)

amandaa
10 stycznia 2012
Trimmpa, Miniaturka - a Wy brałyście te tabletki Cellinea? Albo jakieś inne? Bo jestem ciekawa, jakie opinie o efektach mają osoby, które brały je :) Miniaturka, a mogłabyś napisać, jak dokładnie robi sie te maseczki? : Brzmią kusząco :)

trimmpa
26 stycznia 2012
Ja co prawda nie brałam takich tabletek, ale ostatnio z ciekawości trochę poczytałam i kusi mnie Cellinea... Ma bardzo dobre opinie w necie, dziewczyny na niejednym forum wychwalają, jak to cellulit im poznikał, piszą też, że wspomagają się w kuracji własnie bańką chińską. A że moje nogi po zimie nie wyglądają za ciekawie, to chyba się zdecyduję zamówic te tabletki, skoro mają byc skuteczne.