Strona główna > Grupy > Chcemy schudnąć > Proste diety:)
Chcemy schudnąć
Mamy nowy rok i nowe postanowienia, jedno które zawsze się powtarza to "Od nowego roku zaczynam się odchudzać" :) A że samej to jest trudno postanowiłam założyć LGWwO :D

Proste diety:)

XxLadyxCocainexX
17 kwietnia 2010
Znacie jakieś przepisy na proste dania dietetyczne? Bo większość diet jest strasznie skomplikowanych a ja nie mam ani czasu ani chęci do gotowania :p

Merc
17 kwietnia 2010
sałata lodowa, ogórek zielony świeży, pomidor, rzodkiewka, cebula, trochę sera fety mmm pycha (można dodac sosu vinegre, albo oleju lub oliwy, ale to już nie będzie takie dietetyczne)

XxLadyxCocainexX
17 kwietnia 2010
Właśnie to mnie zawsze gubi bo uwielbiam sos vinegre :p

Ela
19 kwietnia 2010
na śniadanko można wybrać coś z tego:
- szklanka mleka 0,5% lub 0,0% z płatkami fitness
- chlebek typu wasa, posmarować go lekko margaryną, do tego ogórek, sałata, rzodkiewka, itp
- sałatka: wrzuć co masz pod ręką z warzyw np pomidor, ogórek, sałata pekińska, trochę pieprzu, papryki i łyżeczka śmietany (aby nie majonez!) 12%.
Możesz też zjeść sałatke owocową: tylko nie dodawaj w niej winogron, bananów.
Obiad:
- dania z drobiu, przy kurczaku nie jedz tylko skórki!
- rybka tylko nie te bardzo kcl np maklera odpada

whitechocolate
25 kwietnia 2010
ja slyszałam, że dobrze jest przed każdym posiłkiem wypic szklanke wody mineralnej niegazowanej po to aby przemiana materi była szybsza, przez co szybciej sie chudnie. ;)

Maery
28 kwietnia 2010
A ja nie jestem pewna.. podobno to oszuka trochę żołądek, ale generalnie przy jedzeniu nie powinno się pić.

lime
20 lipca 2010
Nie wiem czy już czasem nie polecałam na forum tej diety co moja siostra robiła i to była jedyna która dała bardzo ale to bardzo fajne skutki - http://www.primaveraspa.pl/?go=odchudzanie_dieta_montignac- ona polega na niełączeniu kalorii więc w sumie je się wszystko i w jakich ilościach che tylko pilnuje co z czym się łączy.

neferetiti
8 lutego 2011
Moim zdaniem, jeżeli chce się schudnąć i potem nie wrócić do tych kilogramów to najlepiej udać się na konsultację do specjalisty, który dobierze dietę ułożoną do naszych potrzeb. Np. w Centrum Medycznym VIMED dietetyk dobiera dietę zgodną z indywidualnym kodem metabolicznym. No i przez cały okres odchudzania jest się pod stałą opieką lekarza oraz dietetyka. Wydaje mi się, że taki sposób zrzucania kilogramów jest o wiele bezpieczniejszy.

ineska
13 maja 2011
Picie wody jest jak najbardziej wskazane i to w dużych ilościach, ponadto można zacząć od jednego dnia bez jedzonka, by przeczyścić organizm, można zjeść kilka suszonych śliwek i dużo , naprawdę dużo pić, może to też być herbatka, byle bez cukru i inne wszelkie ciepłe napary, łącznie z kawką, ale z tą bym nie przesadzała.
Następnie przerzucić się na produkty niskokaloryczne, chude mięso, kurczak, rybka, twarogi z chudego sera (ja czasem dodaje do sera jogurt light 0%, lub po prostu kupuję sobie gotowca typu Hochland z krojonymi warzywami, który jest niskokaloryczny), rzodkiewki, ogórki, pomidorki, jajeczka, brokuły, sok z pomidorów Jemy często i nie do syta, jedzenie nam nie ucieknie. :)
Unikamy za to, (no oczywiście oprócz cukru i wszelkich słodyczy) pieczywa, klusek, oraz czytamy etykiety produktów, które kupujemy. Jeżeli nie ma podanej zawartości poszczególnych wartości odżywczych - dla mnie odpada, jak jest powyżej 8-9% tłuszczu - odpada.
Po dwóch tygodniach diety schudłam prawie 5 kg. I się trzyma, wprawdzie nadal czytam etykiety i myślę, czy warto coś zjeść. Problemów z tyciem żadnych, no może dłużej robię zakupy. :)