Strona główna > Grupy > Chcemy schudnąć > Przekąski i posiłki mało...
Chcemy schudnąć
Mamy nowy rok i nowe postanowienia, jedno które zawsze się powtarza to "Od nowego roku zaczynam się odchudzać" :) A że samej to jest trudno postanowiłam założyć LGWwO :D

Przekąski i posiłki mało kaloryczne i tanie

Maery
18 stycznia 2010
Zupy warzywne mają bardzo mało kalorii, taka zupa pomidorowa z ryżem - bardzo dobra i można się nią najeść. Albo rosół z ryżem w tym ryż gotowany z kostką rosołową knora z ziołami i oliwą z oliwek.. pyszne :)

Ela
21 stycznia 2010
w niedużej ilości słonecznik do łupania, ale taki bez soli. Jest zdrowy i zawiera sporo witamin.
Jako przekąska - dużo owoców /ale bez bananów, winogron/.

ineska
18 maja 2011
Ostatnio objadam się na zmianę twarożkiem z nowalijkami (rzodkiewka, szczypiorek, lub papryka) i surową cukinią pokrojoną w plasterki. Niezłe niskokaloryczne przekąski. Mamy sezon na pierwsze warzywka. Cukinię do tej pory jadałam w leczo, z grilla, lub smażoną, a teraz odkryłam, że świetnie smakuje surowa. Podobnie z twarożkiem, zmieniłam z robionego na rzecz naprawdę fajnych niskokalorycznych o różnych smakach, nawet z kiszonym ogórkiem, "Twarożek z grubo krojonymi warzywami" - w rezultacie taniej mnie wychodzi jednorazowa porcyjka, bo jak kupię ser, jogurt i warzywa, pokroje i wymieszam, to jest go na 4-osobową rodzinkę, a takiej nie mam. Trzeciego dnia to i zwierzaki na niego grymaszą :)