Strona główna > Grupy > Zdrada > Czy to jest zdradą???
Zdrada
Zdradził mnie/Zdradziłam go

Czy to jest zdradą???

natt92
10 grudnia 2010
Cześć. Mam niewielki, a może i spory kłopot. Czy pieszczoty mojego teraz byłego chłopaka z inną dziewczyną można nazwać zdradą? Zdradą, której nie powinno się wybaczyć? Wiem, teraz już nie powinno mnie to obchodzić, ale choć stało się to około rok temu, a rozstaliśmy się niecały miesiąc temu, myślę, że nasze kłopoty związane są z tamtym wydarzeniem. Ja wybaczyła, ale czy to nie był mój błąd? Więc powrócę do pytania, czy tego rodzaju "zdrada" jest prawdziwą zdradą? Nie spał z nią, ale miał miejsce u nich seks oralny. Czy można go porównywać do prawdziwego seksu, wiecie co mam na myśli. Proszę o odpowiedzi.

agusiaczek
11 grudnia 2010
Trudno jednoznacznie określić kiedy ma miejsce zdrada, a kiedy nie. To zależy przede wszystkim indywidualnie od każdego z nas, bo każdy z osobna inaczej postrzega granice zdrady. Zadaj sobie pytanie czy czujesz się zdradzona?
Tak samo wybaczanie- jedni potrafią inni nie.

Dla mnie byłaby to zdrada, bo uważam, że jeśli ktoś mnie kocha, to nie ma w tej miłości miejsca na taką bliskość ukochanego z inną kobietą. Pieszczoty już są same w sobie inicjacją seksu. Czułabym się zdradzona nawet wtedy, gdyby mój mąż przytulał czule inną kobietę, a co dopiero całował czy uprawiał seks. Uważam również, że każda zdrada jest prawdziwą zdradą, skoro poczułabym się skrzywdzona.

Mimi
28 lipca 2011
też chyba nazwałabym to zdrada bo w końcu jeśli jest się z osoa ,którą sie kocha to nie zwraca się uwagi na inne dziewczyny czy chłopaków, ja ostatnio czytałam bardzo fajny poradnik "Jego zdrada" wydawnictwa alehistorie.pl i muszę, powiedzieć , że pare rzeczy mi to rozjaśniło , dlaczego ludzie zdradzaja i co może byc tego przyczyną warto się zastanowić

Meandra
30 października 2011
Każdy inaczej traktuje zdradę, także to wszystko zależy od Ciebie jak to traktujesz. Ja na pewno nazwałabym to zdradą, ale czy niewybaczalną to już musisz sobie sama na to pytanie odpowiedzieć, bo to od Ciebie zależy czy jesteś zdolna mu wybaczyć czy nie.