Strona główna > Grupy > Ciąża > będę miała dzidzię?!
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

będę miała dzidzię?!

pleasure
22 października 2008
Miesiąc temu zaczęłam zarzywac tabletki antykoncepcyjne.
W dniu kiedy mialam brac 10 tabletke kochalam sie....i chyba doslownie z wrazenia zapomnialam wziasc tabletke;P
Dopiero nastepnego dnia kapłam się, że jej nie wzielam i zarzyłam ja dopiero po 14 godzinach.
Skonczylam jesc tabletki w niedziele (19.10.08). Okresu narazie nie dostalam, ale zauwarzylam ze mam zmiany temperatur...raz mi cieplo, raz zimno, raz goraco. Nie wiem czy to bierze mnie przeziebienie czy to ciaza??!!;P

Ela
22 października 2008
Raczej niekoniecznie, jeśli dopiero zaczęłaś brać tabletki to możesz mieć opużnienie z okresem, tak już jest. Wątpliwości może rozwiać lekarz ;]

Owszem może być takie prawdopodobieństwo, że jesteś - skorzystaj z testu ciążowego, albo jeszcze poczekaj.

Kasienka1979
22 października 2008
Z tego co pamietam z opakowania na tabletkach anty jest mozliwość zarzycia dnia następnego ale wtedy musiałabys wziąść 2 tabletki. Ogólnie tabletki chronią w 99% jesli 1 tabletkę przyjełaś w 1 dzień rozpoczęcia okresu.W innym przypodku przez pierwszy miesiąc nie ma gwarancji na zabezpieczenie.
Jesli się obawiasz że po 10 tabletce zaszłaś w ciąże to proponuję test ciążowy. Czekanie w niepewności nie jest miłe :) wiem coś o tym

pleasure
22 października 2008
hehe...wątpliwości rozwiane...dostałam @
Dzidzia jeszcze musi poczekać ;)

karollka
23 października 2008
to wspolczuje :/

Kasienka1979
26 października 2008
No widzisz nie było potrzeby się martwić tylko nie rozumię wypowiedzi karollka. Dlaczego współczujesz?

pleasure
27 października 2008
ja też nie;/
ja się wcale nie martwiłam;)

ana26
3 listopada 2008
Ja zapomniałam pierwszej tabletki po tygodniowej przerwie...Zaszłam w ciaże.Ale ty masz troszke inaczej bo chroniła Cię jeszcze ta poprzednia-działają do 12 godz.musiałabys mieć więc wyjątkowe szczęście...
Byłam przerażona jak 2 tyg.pózniej zobaczyłam 2 kreski na teście...
A teraz nie wyobrażam sobie życia bez mojego słoneczka:-)