Strona główna > Grupy > Ciąża > Czego nie wolno robić ciężarnej?
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Czego nie wolno robić ciężarnej?

(?)
4 sierpnia 2008
Co z farbowaniem włosów i Tipsami?

Ela
4 sierpnia 2008
Tipsy? sądzę, że nie są niebezpieczne dla przyszłej mamy, co do farbowania, unikaj silny środków farbujących(chodzi o intesywny zapach farby - dużo w niej chemii, zdrowy człowiek potrafi się nawet otruć ) .

agusiaczek
4 sierpnia 2008
A ja słyszałam, że nie ma przeciwskazań co do farbowania włosów w czasie ciąży.

Deijaneira
4 sierpnia 2008
Ja tez, sama farbowalam wlosy w ciazy, ale faktycznie lepiej,zeby to nie byly farby o mocnym, intensywnym zapachu.
Co do tipsow, to nie mam pojecia.

(?)
5 sierpnia 2008
a zastanawia mnie jedno co z korzystaniem z solarium?

(?)
5 sierpnia 2008
O solarium już wiem. Jedni lekarze odradzają drudzy przyzwalają. Ale lepiej zastąpić solarium samoopalaczem.

(?)
5 sierpnia 2008
nie radziłabym korzystać z solarium...
z samoopalacza też nie.

(?)
6 sierpnia 2008
Jesli robic wloski i pazurki to napewno po 3 miesiacu.

(?)
6 sierpnia 2008
ZE SLONECZKA MOZNA KOZYSTAC JAK NAJBARDZIEJ ALE NIE JARAC SIE JAK BEZPIECZNIK;) DLACZEGO NIE?W GODZINACH POPOLUDNIOWYCH POSIEDZIEC NA SLONECZKU ZAKRYWAJAC OCZYWISCIE BRZUNIO;)MOJA LEKARZ TAK MNIEJ WIECEJ MI ODPOWIEDZIALA;)

Haraga
6 sierpnia 2008
ja nawet rozjaśniałam włosy , to nie zagraża ciąży
:) ale stanowczo nie polecam jazdy na sankach, po jednorazowej eskapadzie trafiłam do szpitala

(?)
8 sierpnia 2008
czego nie wolno;>

Poalcówki

(?)
8 sierpnia 2008
won!!!!

(?)
8 sierpnia 2008
won!!!!1

(?)
20 sierpnia 2008
Boże jak się czyta takie bzdury jakie pisze kobra to aż głowa boli :)
Jesli chodzi o farbowanie włosów to Panie starej daty są przesadne i odradzają ten zabieg ale o tipsach nic nie słyszałam. Lecz wętpie aby było szkodliwe

(?)
15 września 2008
Kobietki w dzisiejszych czasach farby do wlosow i uzywki do paznokci sa tak roznorodne i delikatne ze nie ma przeciwskazan aczkolwiek do 3 msc w naszych organizmach zachodza tak ogromne zmiany ze lepiej przeczekac