Strona główna > Grupy > Ciąża > Czy w ciązy mozna się opalać?
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Czy w ciązy mozna się opalać?

(?)
4 lipca 2008
Jestem w 3 miesiącu ciązy i wybieram się nad może. Z tąd pytanie czy w ciąży mozna się opalać? Jakie jest wasze zdanie na ten temat.

(?)
4 lipca 2008
lepiej nie narażać na zbyt mocne słońce, ale też nie ma tragedii- ja jestem w piątym i unikam wysmażania, a brzucho smaruję balsamami z dodatkiem samoopalacza i jest ok.
ogólnie to gratulacje- no i zostało pół roku na wyuczenie się chociaż podstaw ortografii, nie szczypie w oczy, potem może nie być czasu ;] pozdrawiam

(?)
4 lipca 2008
Z tego co czytałam to można się opalać w ciąży ale z umiarem. Chociaż ja jestem już też prawie w trzecim miesiącu to na ostatniej wizycie ginekolog zabronił mi się opalać i podróżowac. W sierpniu jadę na urlop więc zaopatrzyłam się w wygodny samochód i parasol plażowy to mały koszt a na plażę bardzo przydatny dla kobiet w naszym stanie :))

(?)
4 lipca 2008
absolutnie nie!!!!!!!!!
a jak sa upały to brzuszek powinien byc zasloniety

(?)
4 lipca 2008
Opalanie w ciązy jest niewskazane ze względu na łatwość powstawania przebarwień. Warto stosować fotostabilne filtry, ale mineralne (chemiczne są zakazane). Poza tym przebywając zbyt długo na słońcu ryzykujesz udar słoneczny

(?)
4 lipca 2008
Gratuluje ciąż. Jednak opalania radze unikać.Ja mam dwoje dzieci i przy obydwu ciążach lekarz zabraniał opalania.

(?)
5 lipca 2008
Kiedy byłam w ciąży lekarz powiedział mi,że można się opalac ale koniecznie trzeba zasłaniac brzuszek i najlepiej korzystac z kąpieli słonecznych w godzinach popołudniowych,kiedy słońce nie jest już tak ostre.

(?)
5 lipca 2008
morze, nie może
stąd nie z stąd

(?)
5 lipca 2008
zdecydowanie opalanie w ciazy nie jest wskazane!

(?)
6 lipca 2008
mi lekarz powiedziala ze nie jest szkodliwe tylko zaslaniac brzusio:) i nie smarzyc sie jak nalesnor:) wciazy chodzilam kiwitnaca :):)pozdrowki:):):)

Deijaneira
6 lipca 2008
U mnie było podobnie - nie leżałam plackiem na plaży, tylko wygrzewałam sie trochę w ogródku, z zasłoniętym brzuchem, i to po południu. Tylko, że u mnie było to pod koniec ciązy ;)

(?)
6 lipca 2008
chcialam zaznaczyc ze w ciazy szaleja hormony i one moga byc przyczyna roznych przebarwien na ciele ktore powstana na skutek smazenia na sloncu

(?)
6 lipca 2008
Przejrzałam forum i dochodze do wniosku,że nasz gość to albo jakiś emerytowany nauczyciel j.polskiego albo zwykły mądraliński... Moje zdanie jest takie: jeśli chcesz brać udział w forum to udzielaj rad ODPOWIADAJĄC na pytania a skoro chcesz się wymądrzać to lepiej NIE ZABIERAJ GŁOSU...Ja osobiście nie mam problemów ortograficznych ale są tacy,którzy chcieliby ich nie mieć ale niestety mają i czy pomyślałeś/pomyślałaś,że możesz takim zwracaniem uwagi publicznie ,kogos BARDZO zlekceważyc??!!...Każdy pisze i mówi tak jak potrafi ,Tobie skoro się to nie podoba nie czytaj!!...

(?)
6 lipca 2008
Masz racje myszka jakie to wszystko na tym forum wykształcone. Niestety na ludzką dokuczliwość nie ma rady a jaszcze bardziej na kogoś kto pozostaje anonimowy. Jestem pewna że gdybyś była zalogowana to znalazłyby się w twoich wypowiedziach jakieś błędy i kto wie czy nie większe. I pamietaj złośliwość nie popłaca pewnego dnia się odegra na tobie.

(?)
6 lipca 2008
No własnie kati jak są upały to przecież wystarczy zmoczyc ręcznik i zasłonić brzuch a na kiedy słonce nie pali za mocno na troche go odsłaniać. Przynajmniej ja mam taki plan na te wakacje :)Dodatkowo na wyjazd obowiąskowy parasol plażowy na allegro kupiłam za 20 zł więc mały wydatek a jaki konfort na upały :) Druga sprawa to przecież nasze brzuszki nie będą teraz na pokaz wystawiane jak kiedyś gdy były płaskie więc nie muszą być opalone na mochoń :)

(?)
6 lipca 2008
a ja akurat stane w obronie "goscia" bo kazdemu zdazy sie blad, ale niektore az kuja po oczach,i nie mowcie dziewczyny ze wam to nie przeszkadza, w koncu swiadczy to o nas polakach, jak jestesmy wyksztalceni i co soba reprezentujemy!

(?)
6 lipca 2008
DZIEWCZYNY, SKONCZCIE JUZ O TYCH BLEDACH, BO JEDNA MADRZEJSZA OD DRUGIEJ!!! AMBERONE: ZWRACASZ UWAGE, A SPOJRZ NA SWOJA WYPOWIEDZ: NIE "ZDAZY" A "ZDARZY", NIE "KUJA", A "KLUJA". I WSZYSTKO NA TEN TEMAT. ODCZEPCIE SIE W KONCU OD DZIEWCZYN ROBIACYCH BLEDY. MNIE TO NIE PRZESZKADZA, NIKT NIE JEST DOSKONALY.

(?)
6 lipca 2008
opalaj się ile wlezie

(?)
6 lipca 2008
odnośnie błędów to napisałam, że ortograficzne należą do najlżejszych i nie, że pozjadałam wszystkie rozumy, tylko Drogie Panie moim zdaniem jest różnica między określeniem 'wschód słońca' a 'fshut słońca' nieprawdaż? taka subtelna różnica między podstawowymi wyrazami, można się tym zainteresować, bo chyba nie o to chodzi, żeby czytać na głos i po fonetyce dochodzić sensu wypowiedzi...? pozdrawiam

(?)
7 lipca 2008
KakaDemona popieram!