Strona główna > Grupy > Ciąża > jak zgubic pociazowe kg?
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

jak zgubic pociazowe kg?

(?)
13 czerwca 2008
dziewczyny poradźcie!:( moja córcia ma już pól roczku a ja dalej mam jakieś 6 kg na plusie:(nic nie pomaga od 3 miesięcy chodzę na siłownię...nie wcinam slodyczy i chleba i nic....dalej mam ten brzuchol:( reszte bym nawet przezyla... tylko ten brzuch:( nie potrafię sie jednak trzymać żadnej diety:( choć nie obżeram sie... doradzicie cos?

Deijaneira
13 czerwca 2008
Ha, ja to miałam ok. 18 kg więcej niż przed ciążą ;) Zrzuciłam w 3 miesiące. Lekkostrawna dieta,no i cwiczenia, cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia. Jeżeli ten Twój brzuch to tłuszcz, to dalej cwicz i się zdrowo odżywiaj-mi pomogło. Moja siostra jest superszczupłą babką, wygląda świetnie, ale został jej po ciąży lekko obwisły brzuszek z rozstępami, z tym w naturalny sposób nic się niestety nie zrobi.

agusiaczek
14 czerwca 2008
Na rozstępy jakiś dobry krem, dobrze dobrana dieta i ćwiczenia:-) Z brzuchem nie tak łatwo, najgorzej się traci cm w wlaśnie w tym miejscu. Jeśli trudno Ci jest utrzymać dietę, to może spróbuj jeść dwa posiłki dziennie- pierwszy to śniadanie, ale porządne. Drugi to obiad nie za ciężki i koniec z kolacją. Mi to pomogło.

(?)
14 czerwca 2008
:) z rozstepami sie juz pogodzilam...smaruje ale to nic nie daje dalej sa sine...pewnie czasu trzeba i zbledna....co do diety probowalam nie laczyc tłuszczów z węglowodanami i jeść 5 lekkich posiłków dziennie,jednak z malym dzieckiem ciężko to utrzymać wiec poprzestałam na dwóch,właśnie na śniadaniu i objedzie (male ilosci i maxymalnie beztluszcowe)popoludniu jabłko i w sumie to już 3 miesiące łącznie ze stepem i areobikiem plus pól godziny na narciarzu i nic normalnie ryczeć sie chce:( i jak słysze ze kolezanka odstawila tylko słodycze i schudla 3 kg to mnie szlag normalnie trafia:(( juz sie nawet zastanawialam czy u mnie z hormonami wszystko ok?(ale sliczne dzieki za rady;)

Deijaneira
14 czerwca 2008
Żaden kosmetyk rozstępów nie zlikwiduje,ew.je trochę rozjaśni i spłyci-popękana skóra nie wróci do stanu idealnego. Siostra smarowała brzuch czystym kolagenem-kuracja trochę kosztowna,ale skóra wygląda lepiej.

agusiaczek
14 czerwca 2008
Każde ciało reaguje inaczej na różne czynniki i kremy. Dużo zależy od organizmu.
Jak dieta i ćwiczenia nie pomagają, to może zrób hormonalne badania.

(?)
15 czerwca 2008
Dzieki Deijanera :)a jak ten czysty kolagen mozna kupic?wiesz moze ile mniej wiecej kosztuje?

(?)
15 czerwca 2008
Agusiaczek właśnie w tym tygodniu idę do lekarza i poproszę zeby mi zrobili badania ...wiadomo kazdy jest inny ale troche mi tu nie pasuje tyle sie meczyc i bez efektow:(

Deijaneira
15 czerwca 2008
Siostra używała tego http://www.kolagen-inventia.pl/ Wpisz w google 'kolagen' i poczytaj trochę na ten temat. Pozdrawiam :)

(?)
15 czerwca 2008
Deijanera poczytałam:) rzeczywiście trochę drogie;) ale spokoju nie zaznam póki nie bedle mieć:) ;);)

wiedzmek
17 czerwca 2008
brzuch, który masz to tłuszczyk, czy rozciągnięta skóra? bo ja ważę kilka kilogramów mniej niż przed ciążą, ale tę skórę wiszącą to już przyjdzie mi chyba polubić