Strona główna > Grupy > Ciąża > skorcze miesni
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

skorcze miesni

just89
27 października 2010
witam wszystkich. dawno mnie tu nie bylo... ;/
mam problem. jestem w ostatnich tygodniach ciązy i od kilku tygodni mam dokuczliwe skorcze miesni w biodrach. powoduja ze nie moge chodzic ;/ nawet kilka krokow jakie zrobie do ubikacji powoduja ze znowu doskwiera mi to uczucie;/
mowilam o tym mojemu lekarzowi prowadzacemu, to po zbadaniu mnie stwierdzil, ze to z powodu ciezaru jaki dzwigaja moje nogi. tylko czy ciezar brzucha nie powiniem miec takze wplywu na bole kregoslupa? bo ja ich nie mam...
jak rozmawialam z mama i tesciowa o tych skorczach nog, to powiedzialy ze to pewnie moj organizm upomina sie o to, ze malo magnezu i wapnia przyjmuje. zwykle moje skorcze miesni spowodowane niedoborem tych mineralow dawaly o sobie we znaki przy skorczach nocnych w lydkach ( ale to przed ciaza i na poczatku ).

just89
27 października 2010
a dodam jeszcze ze moja kumpela tez miala takie skorcze. jak zaczela sie akcja porodowa to pojachala przekonana ze bedzie rodzic naturalnie, jednakl maluszek tak zaczol ja uciskac na nerwy ze lekarze zadecydowali cerarskie ciecie. czy to mozliwe ze ja tez tak bede miala? jesli juz teraz mam problem z poruszaniem sie wlasnie ze wzgledu na te paskudne skorcze miesni?

domcia120
27 października 2010
Zgłoś to jak najszybciej lekarzowi .

domcia120
27 października 2010
Zgłoś to jak najszybciej lekarzowi .

(?)
3 listopada 2010
Ja tez miałam skurczę,ale łydek,najczęściej w nocy:(Budziłam się z wrzaskiem:( Ktoś mi poradził żeby jeść dużo pomidorów:) i wiesz ze pomogło:D Dalej miewałam ale dużo rzadziej:)może spróbuj?oprócz witamin wcinać wiecej pomidorasow?pozdrawiam:)Na kiedy dokładnie masz termin?

just89
3 listopada 2010
termin już na 9 listopada czyli za niecały tydzień.
jem mase pomidorów, jem dużo sałatek różnego rodzaju. al;e to nic nie pomaga. ani dodatkowa dawka wapnia i magnezu ani nic.

domcia120 ja to mówiłam lekarzowi jak tylko zaczełam miewac takie skórcze. powiedział ze po porodzie powinno minąc, ale do tego czasu musze jakos wytrzymac bo zadnych problemow nie widzi zeby cos moglo wywolywac te skorcze.