Strona główna > Grupy > Ciąża > Bycie mamą ...
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Bycie mamą ...

domcia120
24 sierpnia 2010
Czy chęć bycia mamą w wieku18-stu lat to dobry pomysł ? Nie zważając na trud w wychowaniu czy brak pieniędzy chciała bym mieć swoje dziecko ... Ta myśl jest tak silna że już od kilku lat o tym myślę ...

SummerOblivion
25 sierpnia 2010
Chciałam zawsze bardzo szybko zostać mamusiąb lubie dzieci jednak widzac jak wygląda życie par z dzieckiem wiem ze mogę to zrobic jak będę ciut starsza i będe wiedziała że to jest "ten czas" . Pomimo tego czy ma sie pieniądze na utrzymanie dziecka, czy facet który będzie ojcem kocha Ciebie etc. z dzieckiem nie ma sie co spieszyć. Lepiej się nacieszyć póki co młodością (nie mówie tu o jakimś imprezowaniu, chodzi mi bardziej o większą swobodę) nacieszyć się chłopakiem/narzeczonym - nie będzie tyle czasu dla siebie jak pojawi się malec a zycie wasze będzie kręciło się wokół niego. Dlatego sądze ze z dzieckiem zawsze lepiej troszeczke poczekać.

Ela
26 sierpnia 2010
Ja od 13 roku życia wiem, ze chce mieć dziecko ;] Pewnie dlatego, że wychowałam sie w dużej rodzinie i kocham dzieci. Na razie mam 24 lata i jeszcze nie mam dzieci, ale pewnie za jakiś czas na pewno będę chciała mieć /koniecznie przed 30/.

CamPari
27 sierpnia 2010
Mam 19 lat i jestem w stałym zwiazku. Często nachodzi mnie własnie mysl o dziecku. Bardzo chcialabym je miec, ale mimo to nie decydujemy sie na nie. Sami jeszcze nie mamy ustabilizowanej sytuacji- dom, praca. Ja studiuje- fakt, mialabym czas na dziecko, ale wiem, ze to ogromny obowiazek, pomijajac naklad finansowy.... Moja mama urodzila mnie gdy miala 17 lat. Wiem, jak bardzo cieszyla sie z moich urodzin ale jak duzo wyrzeczen ja to kosztowalo. Dlatego uważam, ze pomysł cudowny ale realizacja jeszcze nie teraz- nacieszmy sie swoja mlodoscia;)

aluta20
14 października 2010
Wiesz zastanów się jeszcze nad swoja decyzją. Może najpierw zdaj maturę, ewentualnie idź na studia a później albo w trakcie zachodź w ciąże. To naturalne że kobieta przejawia instynkty macierzyńskie, różne dziewczyny, w różnym wieku to dopada, ale masz jeszcze czas i może lepiej pobyć jeszcze niezależną kobietą, bo potem, będziesz miała bardzo dużo obowiązków :)