Strona główna > Grupy > Ciąża > Obawy
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Obawy

kiniula20
22 czerwca 2010
Hej :) Nie bardzo wiedziałam gdzie mam dodać temat,ale dodałam tutaj. Słuchajcie...mam pewne obawy.Trzy dni temu kochałam się z moim facetem( bez zabezpieczenia-moja wina ) , zastosowaliśmy stosunek przerywany , i niestety stało się :( sekundę za późno z niego zeszłam ... można by powiedzieć nawet ze ułamek sekundy za późno ... A Do tego mam dni płodne .Proszę, powiedzcie mi czy w tak krótkim czasie mogło dojść do zapłodnienia ? A jeśli tak to co powinnam zrobić? Czekam na odpowiedzi .

Pozdrawiam :)

Merc
22 czerwca 2010
Możesz się zgłosić do lekarza, on Ci coś doradzi.
Są takie pigułki 72 h po, słyszałam, że pomagają, ale już minęły trzy dni (jeśli miałoby się zapłodnić).
Myślę, że musisz odczekać parę tygodni i zgłoś się do lekarza jeśli nie miałabyś okresu.

agusiaczek
22 czerwca 2010
Mogło dojść do zapłodnienia jak najbardziej, a nie musiało. W trakcie dni płodnych istnieje tylko 25% szansy na zajście, albo AŻ. poczekaj do okresu i w razie spóźnień zrób test.

(?)
22 czerwca 2010
mozesz tez zrobic test po 6 dniach powinno juz wyjsc.

Ela
24 czerwca 2010
no po tylu dniach już nic nie zrobisz, musisz czekać.
Tak naprawdę poczęcie dziecka to cud i nigdy nie jesteś w 100%% ze to własnie te dni /choroba, przeziębienie, zmiana klimatu - wyjazd, inna dieta, gorąca woda, itd -- wszystko to wpływa na zmiane naszego organizmu/.
Poczekaj i zrob sobie test, a potem do lekarza idź.