Strona główna > Grupy > Ciąża > Ciąża?
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Ciąża?

maria
18 maja 2010
Czesc.
A wiec tak zaczne od tego,ze obliczalam kiedy mam dni plodne,i wyszło,ze najwiekszym prawdopodobienstwem zajscia w ciaze jest dzien 13 maj.
Ogolnie nieczulam abym miala w tym dniu dni plodne,ale wiiadomo roznie to z organizmem.Z tym moim tego dnia sie kochalismy,do "końca". I dziwnym trafem nastepnego dnia zaczely mnie bolec piersi,duze sie zrobily,i tak przez 4 dni.Dzis juz mnie mniej bola,i prawie wrocily o swojego rozmiaru.Owszem pare dni przed okresem mam takie same objawy zwiazane z piersiami,ale ja mam okres dostac dopiero po koniec miesiaca.
W internecie szukalam objawy ciazowe,i byly pytania czy czesto oddaje mocz,TAK,ale ja zawsze oddaje duzo moczu( rodzinne to u nas jest u kobiet),potem bylo pytanie czy mam zgage,TAK -mam ale tak od dwoch dni.Czy mam wzdecia-Nie. Czy jestem nerwowa itd.TAK-ale ja zawsze bylam nerwowa:-)

maria
18 maja 2010
Wiec mam mozna powiedziec objawy ciazowe,ale te objawy nie ktore mam juz od kilku lat:-)
Chcialam zrbic test ciazowy,ale czy to nie zawczesnie? Mija 6 dzien,od kad prawdopodobnie doszlo do zaplodnienia.? Kiedy moge zrobic test ciazowy?
No i nie wiem czy to mozliwe aby od dnia zaplodnienia zaczely mnie bolec tak szybko piersi?I ta zgaga?
Sama nie wiem...
do dnia miesiaczki?Chcialabym zrobic juz dzis test,ale nie wiem czy to nie zaszybko.

domcia120
18 maja 2010
Test mozna zrobić po 7 dniach z tego co wiem ... jeśli zrobisz test dla upewnienia możesz się przejśc do lekarza .

Ela
18 maja 2010
te objawy to zdecydowanie za wcześnie ;] może się czymś strułaś?
Na ciąże też nie licz od razu ;) najlepiej robić to w dni płodne, co drugi dzień, wtedy większa szansa, że zajdziesz.

dammin
19 maja 2010
powiedzimy, ze niedawno przechodzilam droge sprawdzania czy jestem w ciazy. ja np. nie mialam klasycznych objawow ciazy, a te ktore wystapily tlumaczylam sobie w inny sposob. mnie np. po 2 tyg. od zaplodnienia suszylo, wiec duzo pilam i co sie z tym wiaze czesciej oddawalam mocz. sennos owszem wystepowala i bolesnosc piersi. zgagi, nudnosci nie doswiadczylam. a ciaze oczywiscie wyparlam. zrobilam test ciazowy pierwszy tydzien po planowanej dacie miesiaczki- nic nie wykazal (a bylam juz wtedy w 3 tygodniu ciazy), po kolejnym tygodniu wyszla druga kreska bardzo blada i prawie niewidoczna...wiec roznie to bywa z tymi testami.
ja bym Ci radzila zamiast wydawania kasy na testy, ktore nie zawsze okazuja sie przydatne, zrobic test z krwi, ktory kosztuje srednio 35 zl i daje 100% pewnosci. horomon hCG- i wtedy bedziesz miec pewnosc.
mi to badanie wskazalo 4 tydzien ciazy, a samo zaplodnienie odbylo sie wtedy, kiedy byla praktycznie zerowa szansa na zajscie w ciaze. wiec z tymi probami zaplodnienia rowniez jest roznie :) potwierdzil sie fakt, ze niektore plemniki potrafia przezyc w ciele kobiety nawet 5 dni!

powodzenia i lec do najblizszego laboratorium :)