Strona główna > Grupy > Ciąża > nudności
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

nudności

just89
24 marca 2010
słuchajcie dziewczyny... męczą mnie strasznie nudności, próbowałam już wszystkiego i jest tylko lepiej na chwilę a potem już znowu się źle czuje;(
macie jakieś sposoby żeby się lepiej czuć? i żeby te nudności tak nie męczyły?
słyszałam o tabletkach przeciwwymiotnych na imbirze ale w aptece nie idzie ich dostać;( co inne może pomóc?

domcia120
24 marca 2010
Wybierz się do lekarza on na pewno ci coś przepisze :)

Maery
28 marca 2010
Możesz kupić imbir i wkrajać sobie do herbaty, ja tak robiłam ale ja miałam takie nudności że nic nie działało :/

green
31 marca 2010
Czytałam, że jak rano wstajesz to lepiej obudzić 15 min wcześniej, poleżeć 5 minut, postawić sobie zawsze przy łózku coś do picia (np wodę) i jakąś słodką rzecz (np cukierka, czy batonik), podnieść się wyżej, albo usiąść, napić się, zjeść coś słodkiego. Po około łacznie 15 minutach spokojnie wstać, na pewno będzie to mniej drastyczne niż wstawanie od razu na nóżki po przebudzeniu.
Organizm w te 15 minut zminimalizuje nudności.

A imbir kupisz w warzywniaku, lub szukaj w marketach - uważać bo jak dodasz za dużo będzie za mocny i nie wypijesz tego ;)

(?)
31 marca 2010
ja mialam nudnosci, tylko jak jechalam autem, a tak to spoko, za to mialam mega zgage...codziennie:( nie wiem co bylo gorsze?tez slyszalam o imbirze.