Strona główna > Grupy > Ciąża > ojej;)
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

ojej;)

niunka710
23 lutego 2010
mam pytanie odstawilam tabletki anty jakies 3 tyg temu kochałam sie z swoim mezem bez jakich kolwiek zabezpieczen raz doszedl wemnie a pozniej gdy dochodził to juz nie we mnie czy moze byc taka sytuacja ze moge zajsc w ciaze czy organiazm po tabletkach musi sie zregenerowac i jeszcze by mnie tabletki chronily??

dammin
23 lutego 2010
organizm po tabletkach musi się zregenerować, ale to my mamy dać mu szansę...oczywiście, że nie ma czegoś takiego jak ochorona po odstawienu tabletek..teoretycznie możesz zajsć w ciążę. wszystko zależy od tego czy trasfiliście te dni..medycyna przeciez zna przypadki zajscia w ciąże zaraz po odstawieniu.

Maery
24 lutego 2010
Ja bym sobie na Twoim miejscu juz kupiła test żeby leżał w szawce :)

niunka710
24 lutego 2010
ale mam sie bac???ale czemu zeby lezał w szawce?

dammin
24 lutego 2010
istnieje faktycznie taka możliwosć, że mogłaś zajść w ciąże w zależności od tego w jakim dniu cyklu akurat byłas.
ale może być też tak, że nie jesteś, ale na pewno tabletki w żaden sposób Cię nie chroniły bo ich po prostu nie brałaś.a test się przyda, gdyby Ci sie okres spóźniał- dlatego ma leżeć w szafce ;)

na Twoim miejscu czekała bym spokojnie, aż coś się samo wyjaśni. Nie denerwowała się i nie nakręcała. W każdym razie teraz już nic zrobić nie możesz, jak tylko czekac. Bez dużych nerwów, bo przez stres okres się spóźnia ;)

daj znać jaki efekt. ..

Maery
25 lutego 2010
Czy masz się bać ? To sama radość :D Czasami trudno zajść w ciąże jak się chce i robi się to w te dni, a czasami udaje się przypadkiem trafić w taki dzień i jest :) Nie wykluczaj tego, ale bierz pod uwagę że jest taka możliwość :)