Strona główna > Grupy > Ciąża > Naciecie krocza
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Naciecie krocza

nuna1234
22 lutego 2010
Hej! Mam pytanie ile z was miała nacinane krocze podczas porodu?? Jak to wygląda i czy boli??

Deijaneira
22 lutego 2010
Ja miałam. Nie wiem jak wygląda, bo nie patrzałam. Tak mnie wszystko bolało, że bólu przy nacięciu nie czułam. Tylko takie dziwne uczucie, jakby rozpruwanie. Brrr...

Maery
23 lutego 2010
Ja miałam dwa razy :) Za pierwszym razem nie wiem kiedy mnie przecieli a za drugim to czułam tylko takie ghhhik :D jak byś dużymi nożyczkami przecieła kawałek materiału :) Ale nei ma się czego bać, te okolice są naturalnie znieczulone więc to nie boli, nawet zszycie zazwyczaj robią bez znieczulenia. Z tego co wiem nacięcie robi się tam gdzie zaczyna kobieta pękać :) Najgorsze z tego jest potem gojenie, jednak to mokre miejsce i trudne do wysuszenia więc goi się powoli... Polecam wtedy Tamtum rose, ja sobie rozpuszczałam w kubeczku 1/2 wody na jedną saszetkę, co jakiś czas szłam sobie to przemywać wacikami w tym roztworze, nakladałam papier toaletowy żeby było zawsze tam w miare sucho. Znieczula i odkaża.

Maery
25 lutego 2010
http://www.naukowy.pl/encyklopedia/Naci%C4%99cie_kroczatu na obrazku widać jak to wygląda :)