Strona główna > Grupy > Ciąża > Poranne wymioty
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Poranne wymioty

kjvisage
8 stycznia 2010
Hej dziewczyny! Mm pytanie do tych, ktore sa lub byly w ciazy. Jak radzilyscie sobie z porannymi wymiotami? Ja nie radze sobie wcale... Cokolwiek zjem lub wypije zwracam pare minut pozniej. Trwa to do ok. 12 godziny, potem jest mi juz "tylko" niedobrze. I tak mam caly dzien. Ani chwile nie czuje sie dobrze... ciagle mam nudnosci. Od poczatku ciazy schudlam juz 1,5 kg :( a wymiotuje dopiero od tygodnia.
Macie jakies magiczne sposoby, zeby to powstrzymac? Albo przynajmniej zlagodzic?

agusiaczek
8 stycznia 2010
Nie chcę Cię martwić, ale moja kumpela tak wymiotowała w czasie ciąży, że ciągle lądowała w szpitalu z powodu odwodnienia. Idź lepiej do lekarza, jeśli zwracasz wszystko co zjesz.

kjvisage
8 stycznia 2010
Moja mama podczas ciazy ze mna tez lezala w szpitalu, bo zwracala wszystko. Ze mna jeszcze nie jest az tak zle, wymiotuje tylko rano.

oliwka82
9 stycznia 2010
To fakt, na te sprawy lepiej poradzic sie lekarza. Moja siostra tez leżała w szpitalu, bo nic nie pomagało, a wymiotowała juz od 4 rano tylko kwasem, ponieważ nic nie mogła przełknąć wieczorem ze strachu, ze rano będą wymioty :) Nie pij tylko niepewnych ziółek i naparów, idz do lekarza, pomoże :)

Adka
9 stycznia 2010
Moja koleżanka tez raz dzienie miała wymioty,i złe sie potem czuła,byla cała zmarnowana,wymeczona,az zal bylo mi jej.
I udała sie do lekarza,nie wiem co jej dorazdził ale po tyg. juz nie miała wymiotów.
A wiec sadze,ze powinnas sie udac do swojego zaufanego lekarza,ktory ci jakos doradzi:-)

kjvisage
9 stycznia 2010
Dostalam bardzo fajna rade - przed wstaniem z lozka zjesc cos malego, poczekac chwilke i powoli wstac. Ja sobie zjadlam dzisiaj rano banana, polezalam 10 minut i caly dzien nie wymiotowalam. Co prawda bylo mi od czasu do czasu niedobrze, ale to normalne. Przede wszystkim jak ma sie juz pusty zoladek. Jem czesto malymi porcjami i dziala, przynajmniej dzisiaj dzialalo ;) Przetestuje to przez najblizsze pare dni.

ewka
10 stycznia 2010
ja też wymiotowałam zawsze do południa,do 2miesiąca to normalne,ale poradzić sie lekarza możesz. ja przed wstaniem z łóżka jedłam krakersy i popijałam wodą gazowaną i mi pomagało,ale każda musi znaleźć sposób dla siebie. pozdrawiam

Maery
12 stycznia 2010
W 1 ciąży wymiotowałam przez cały dzień od rana do wieczora, bolała mnie głowa bardzo mocno i czułam się ciągle jak pod koniec dobrej imprezy alkoholowej... Ale poprawiło mi się jak spałam do 10:00 i piłam kawę, okazało się że mam bardzo niskie ciśnienie. Więc może więcej snu kawy i cocacoli :) Co do napoi gazowanych to nie mają wpływu na dziecko co mi powiedział lekarz, dopiero przy karmieniu piersią reaguje :)