Strona główna > Grupy > Ciąża > Pomocy Ciąża..[????]
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Pomocy Ciąża..[????]

Kinia18
19 listopada 2009
hej dziewczyny:)
Dawno nic nie pisałam ale miałam problemy z komputerem...://
Dziś jednak am troszkę większy problem niż zawsze 10dni spóźnia mi się okres...
Czytałam troszkę o objawach i dosyć dużo się zgadza...
Ślinotok częste oddawanie moczu zawroty głowy itp..Jednak zrobiłam test wyszedł negatywny test jednak robiłam w dniu której nie dostałam miesiączki ...O testach też troszkę poczytałam i pisało że zrobienie testu zbyt wcześnie powoduje fałszywe rozpoznanie...
Co mam o tym myśleć???
Dziewczyny proszę napiszcie wszystko co wiecie o ciąży i jej pierwszych objawach..[!!!!]....

Martycha89
19 listopada 2009
Z tego co się orientuje to ciąża może być wykryta po 7 dniach od stosunku ( zależy od testu bo może być to i 10 dni), najważniejsze to żebyś była spokojna,ja miałam taką sytuacje, że okres spóźniał mi się 12 dni ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło... najlepiej zrób jeszcze jeden test lub udaj się od razu do lekarza...
wtedy nie będziesz miała żadnych wątpliwości...

pleasure
19 listopada 2009
zrób test ciążowy. i postaraj się nie denerwować.
nie próbuj też wywoływać okresu, bo to bezsensu, mnie nie pomagały te "domowe sposoby" ;] a po co się truć:P
mnie też ostatnio spóźniał się okres. dostałam go w najmniej oczekiwanym mmomencie...jak przez chwilę zapomniałam o tym, że nie mam już 7 dzień okresu i śmiałam się z czegoś do rozpuku z koleżanką:) w tym momencie dostałam...;)

domcia120
19 listopada 2009
Test i do lekarza nie ma co czekać .

Adka
20 listopada 2009
Haha skad to znam:-) Ile to ja nakupywalam testy i zawsze wychodzilo negatywnie...Mi nawet okres potrafil sie spoznic 2 tyg. ,wiec juz bylam niemal pewna,ze jestem w ciazy,nawet zaczelam miec ojawy ciazowe! Ale i tak na koncu dostawalam okres. Poprostu czasem hormony szaleja.
No ale jesli chcesz byc na 100% pewna to idz do ginekologa. A tak na marginesie,to przypominasz sobie jakas sytuacje,zebys mogla zajsc w ciąze?
No to zycze powodzenia u lekarza,i daj znac co i jak!
Buziak!

kamila
24 listopada 2009
wiesz co... powiem tak... mi się średnio raz w roku okres spóźnia o 2-4miesiące... z braku czasu nie chodzę zbyt często do lekarza, ale jak już pójdę, to niby nic poważnego, dostaje tabletki, które powodują, że przez jakiś czas znów regularnie miesiączkuję. Ale skoro Tobie to się zdarzyło pierwszy raz, to zrób jesczze jeden test może (różne testy wykazują poprawny wynik po różnym okresie czasu, jedne po tygodniu, inne po11 dniach... trzeba przeczytać ulotkę), ale i tak najlepiej będzie wybrać się do lekarza

perelka28
24 listopada 2009
najlepiej zrobic test z krwi Beta Hcg jest najdokładniejszy.