Strona główna > Grupy > Ciąża > Tabletki
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

Tabletki

(?)
17 września 2009
Czesc:) jestem w 17 tygodniu ciązy i mój lekarz ginekolog nie przepisał mi zadnych witamin, kazda kobieta w ciazy musi je brac?? I czy mozna je brak bez wiedzy lekarza tzn jak kupie sobie je sama w aptece?? Prosze o odpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam ;)

Ela
17 września 2009
Witaminy? - kwas foliowy, kupisz go w aptece bez recepty i na pewno Ci nie zaszkodzi.
Najlepiej dla pewności zadzwon do lekarza bo być może potrzebujesz jakiejś witaminy więcej, więc na pewno Ci doradzi co kupić.

(?)
17 września 2009
ja bralam oprocz kwasu foliowego wlasnie witaminy dla kobiet w ciazy,one sa bez recepty moze dlatego ci nie przepisal ?Zapytaj lekarza on ci doradzi najlepsze:)

Maery
17 września 2009
Jako że mam za sobą 2 ciąże w ostatnich 3 latach to jako doświadczona ciężarna powiem tak: do 3 miesiąc tylko kwas foliowy, po 3 witaminy dla kobiet w ciąży, w aptece wybór należy do Ciebie bo w sumie chodzi tylko o pieniądze. Są też witaminy pierwsze te do 3 miesięcy ale raczej nie ma potrzeby. Osobiście sugeruję z racji że to już 17 tydzień brać witaminy dla ciężarnych, dużo pomidorów, mięsa, owoce warzywa :)