Strona główna > Grupy > Ciąża > (nie)chciana ciąża
Ciąża
Czyli najciekawsze 9 miesięcy z życia kobiety

(nie)chciana ciąża

Marliss
7 lipca 2009
Dziewczyny mam problem Kocham faceta Z którym jestem już 3 rok byłam w ciąży z nim rok temu mimo mojego młode wieku . Poroniłam od tego czasu czuje ze juz nie jest jak kiedyś . On namawia mnie abyśmy spróbowali bo chce bardzo miec dzieci ... A ja Boje się tego wtedy to była wpadka a teraz ...bardzo bym sie bała.. nie wiem co robic

Maery
7 lipca 2009
Bała o co ?

domcia120
7 lipca 2009
idź do lekarza niech cię przebada i powie czy w ogóle możesz mieć dzieci ...

domcia120
7 lipca 2009
idź do lekarza niech cię przebada i powie czy w ogóle możesz mieć dzieci ...

Ela
8 lipca 2009
Lekarz na pewno Cie zbada i powie, czy jest jakieś zagrożenie.
Miałam koleżankę, która poroniła też się bała czy potem będzie okej (poroniła na własne życzenie - gorąca woda). Do dzisiaj tego żałuje. .. chociaż z 2 strony nie poznała innego faceta z którym jest szczęśliwsza niż z poprzednim z którym wpadła.

Potem po ślubie starała się 6mc,bała się, że się nie uda, a jednak ;) ma teraz zdrowego synka.

katarinnna
8 lipca 2009
Rozumiem Cię i współczuję Ci. Sama przeżyłam poronienie kilkanaście lat temu. Potem prawie 3 lata nie mogłam zajść w ciążę, mimo, że oboje z mężem bardzo chcieliśmy. Ale udło się, mam 2 wspaniałych dzieci, chociaż ciąże były zagrożone.
Dziś wiem, że gdyby nie wsparcie mojego męża wtedy, to dziś nie miałabym dzieci (właśnie ze strachu przed kolejnym poronieniem). Życze powodzenia.

Maery
8 lipca 2009
A jaki był powód poronienia i w którym tygodniu jak można wiedzieć ? Ja też mam za sobą 4 ciąże z tego 2 dzieci. Dopiero za 3 razem się udało.

katarinnna
8 lipca 2009
Ciąża obumarła około 16tyg, a ja sie o tym dowiedziałam dopiero w 20tyg, kiedy zaczęłam krwawić i trafiłam do szpitala.

Maery
8 lipca 2009
Miałam to samo za drugim razem, tylko że w 13 tygodniu wykryto na USG. Myślę że masz ogromne szczęście bo zachodzisz w ciążę. Ten problem ma bardzo dużo kobiet, nasz organizm jest na tyle mądry że widząc zarodek który ma wady i może nie być zdrowy usuwa go, lub może macie konflikt krwi. Tak czy inaczej kochana to ja bym zaczęła jeść kwas foliowy, wywaliła używki, i codziennie przy winku szalała z mężem kończąc zabawę z nóżkami w górze :) Wierze że ci ciężko, ale myślę że w dzisiejszych czasach takie sytuacje trzeba traktować jako jedną z faz starania się o dziecko. Z doświadczenia powiem że się nie zapomina, ale jak już pojawi się ten maluch na świecie to już tak nie boli, po prostu duszyczka wolała poczekać :) Nie czekaj bo bardzo dużo tracisz :) Zacznijcie się starać, dbaj o siebie a jak na teście zobaczysz 2 kreski to idź do fajnego prywatnego lekarza i niech cię pilnuje, da dodatkowe hormony na wszelki wypadek i monitoruje ciążę. Ja za 3 razem bałam się każdej wizyty u lekarza aż do czasu kiedy czułam ruchy. Teraz mam dwa kajtki 2 latka i pół roczku, nie ma nic ważniejszego na świecie dla mnie :) Nigdy sobie nie wybaczysz jak się nie odważysz...

Marliss
9 lipca 2009
Powodu nie znam Pani doktor nie wytłumaczyła dokładnie mi tego A poroniłam W 12 tygodniu ciąży

Maery
9 lipca 2009
Działać działać działać !!!

Marliss
10 lipca 2009
dziękuje wam bardzo za porady !! Dziś byłam u pani doktor na badaniach i powiedziała mi ze z kolejna ciążą nie powinno być problemów i kompletnie nie wie dlaczego poroniłam podejrzewa ze skutkiem mogły by leki które zażywałam jeszcze niewiedząc ze jestem w ciąży i tryb życia który prowadziłam .. Wyniki badań wyszły rewelacyjne nawet nie wiecie jak się ciesze... obawa jednak zostaje ... ale postanowiłam ze spróbujemy z mężem i jeśli sie uda to już za 9 miesięcy będę mamą

dnmMili
23 lipca 2009
Życzę powodzenia i nie panikuj, będzie dobrze... każde dziecko to dar, szkoda że wtedy tego nie wiedziałaś...