Strona główna > Grupy > Ślub > Wesele
Ślub
Ślub, wesele, poprawiny, przygotowania itp
Wszystko co dotyczy tej pięknej ceremonii.

Wesele

Deijaneira
8 marca 2009
Kompletnie nie wiem od czego zacząć przygotowania do ślubu i wesela. Mój narzeczony pracuje za granicą i jest w domu tylko kilka dni w miesiącu, więc wszystko jest na mojej głowie. Trochę mnie to przeraża... Do tego wymyśliłam sobie suknię ślubną z czerwonym gorsetem i białą spódnicą ozdobioną czerwonymi różami. Wszyscy próbują mnie odwieść od tego pomysłu. Faktycznie "nie wypada"?

Ela
8 marca 2009
Nie przejmuj się opinami innych osób :) Widzialam juz takie suknie ślubne ;] Mozesz miec czerwony gorset i czerwone dodatki, tylko welon niech będzie bialy. Niech sobie gadaja co chca ;] to Twoje wesele, a oni na swoich niech robia/robili co chca na wlasnych.

(?)
8 marca 2009
Podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisala osoba Ela,to nie ludzi slub tylko Twoj i to ma byc tak jak ty sobie wymarzylas:):):)a poza tym piekna sukienke wybralas:)ja tez widzialam kilka i uwarzam ze sa sliczne i bardzo romantyczne:):):)do tego jakas rozyczka na szyji super:))

malastka
8 marca 2009
Droga Deijaneiro!Ja bylam swiadkiem na slubie z czerwonym gorsetem...Pani Mloda wygladala slicznie.Tak,jak sugeruje Martusia-rozyczka na szyi.Ja jestem troche bardziej naturlich( ;o) ),ale podobalo mi sie.
A z autopsji-ubierz sie tak,jak sobie marzysz.To Twoje Swieto.Przygotowania tylko wydaja sie takie kosmiczne.Spokojnie dasz rade.A w ogole-spojrz na to tak- to Wasz DZIEN.Ma byc najwspanialszy,ale bez stresu.Moj,niecaly rok temu taki byl-na nasze mozliwosci,w gronie najblizszych.Dzis fotki ogladam z usmiechem,bo nic nie robilam wbrew sobie :)
Powodzenia,Myszko! :)

SummerOblivion
8 marca 2009
Oczywiście że wypada ;) Jeżeli sobie taką suknie wymarzyłaś to nie zmieniaj planów bo komuś się to nie podoba ... bo jak mówiły już poprzedniczki to jest właśnie twój dzień i najwazniejsze zebyś się dobrze czuła... a wszyscy i tak będą wzdychać mówiąc "ale z niej piękna panna młoda" ;)

Ela
9 marca 2009
To jest zwykła zazdrość ludzka ;D bo teraz człowiek nie ubiera się pospolicie (typowa biała, prosta sukienka) . Kobiety ;] chcą być piękne i szczęśliwe, a przecież czerwony kolor - to kolor miłości! :)

aha z tego co słyszałam ostatnio w tv wchodzi Moda na suknie z czarnymi dodatkami ;D to nie żart, widzie już takie sukienki (biała suknia, czarna góra, biała suknia czarne róże, itp) w znanych sklepach z sukniami ślubnymi.
Jak wracam do domku ;] widzę co jest na manekinach ;]

Ubierz się tak jak TY chcesz a nie jak inni ;]

rafimara
9 marca 2009
wiesz napewno bedziesz super wygladac ,nie wiem dlaczego ci odradzaja?ja taz miałam podobny dylemat ale postawiłam na swoim [to mój dzień]i poszłam w sukni w kolorze zlota.

pleasure
10 marca 2009
Będziesz ślicznie wyglądac!! :)
to Twój dzień, nie patrz na innych.
a Twój mężczyzna co o tym sądzi? wie w ogóle??;)

Ela
11 marca 2009
Lepiej, żeby nie wiedział to wkońcu niespodzianka i przesąd ;D

Mysia
15 marca 2009
to Twój dzień i to ty powinnas być zadowolona! Ja radziłabym zacząć od zebrania dokumentów - zwłaszcza tych kościelnych (to czasem jest kłopot) i wyboru kościoła (chyba, ze to będzie twoja parafia to będzie mniejszy problem) co z kolei musi być zkorelowane z wyborem sali i myślę, że własnie od tych rzeczy trzeba zacząć - ja tak zrobiłam

kathia
17 marca 2009
A tam nie wypada... Wszystko wypada, jeśli Ty się czujesz w tym dobrze:) Też chcę mieć z czerwonymi wstawkami, ostatnio znalazłam nawet taką z czarną przepaską:D Przynajmniej Twoja suknia będzie zapamiętana na wieki wieków.

Najlepiej załatwiaj ze swoją mamą, one mimo wszystko najlepiej wiedzą co gdzie i jak. Albo z przyjaciółką. Samemu ciężko ogarnąć. Zacznij od tych najgorszych: ustalenie menu, lista gości itp, a zostaw sobie przyjemniejsze jak przybranie sali i kościoła. Wtedy zawsze będziesz miała na co czekać:D

(?)
25 marca 2009
hmm slub to powazna sprawa szacunek ze narzeczony pracuje itp ale no nie powinien ci samej z tm zostawiac lecz wziasc choc na troche wolne wspierac cie i wspolnie z toba dokonywac wyborow napewno lista gosci koszt jaki chcesz wydac na to wesele gdzie sie odbedzie a jakim stylu menu zespol dj czy kasety suknia garnitur itp itd a co do sukni jesli zamierzasz zrobic poprawiny i cie stac na poprawiny ubierz ta czerwono biala a na slub zaloz biala bedzie pieknie wygladac pozdrawiam :0

pefredka
31 marca 2009
Tak , ślub wymaga przygotowań, co do sukni? Powiem tak, gdy ja brałam ślub to zanim wybrałam swoją wymarzoną suknie zdążyłam się dwa razy pokłócić z mama. W końcu stanęło na moim , dlaczego? Zapytałam się wszystkich czy jest to uroczystość moja czy kogoś innego? A jeśli moja to niech zostanie taką jak sobie wymarzyłam :-) Życzę powodzenia i szczęścia :-)