Strona główna > Grupy > Ślub > wesele
Ślub
Ślub, wesele, poprawiny, przygotowania itp
Wszystko co dotyczy tej pięknej ceremonii.

wesele

mona0578
14 lipca 2008
ubiór to jeden problem,a prezent to druga ,tez ważna spraw.co proponujecie?pieniądze czy lepiej coś kupić?

Ela
14 lipca 2008
Zapytaj młodych ;] Bo na ślubach wiele osob daje podobne, na co im 10 kompletów zastawy, talerzy czy czegoś takiego.

Spytaj ich np czy wolą pieniążki, czy prezent.

(?)
14 lipca 2008
Niekiedy Moloda Para robi taka liste co by im sie przydalo a goscie uzgadniaja co kto kupuje zeby prezenty sie nie dublowaly, niekiedy wybieraja pieniadze,najlepiej zapytac:)

wioleta555
14 lipca 2008
Według mnie najczęściej w prezencie daje się teraz pieniążki. Jest to dobre rozwiązanie, bo Para Młoda kupi to czego naprawdę potrzebuję i rozsądnie wyda te pieniążki.

(?)
14 lipca 2008
teraz to tylko pieniążki, chyba, ze młodzi coś zasugerują :)

Ela
15 lipca 2008
Mogą być pieniążki i jakiś upominek ;] moja mama miała pamiątke ze ślubu piękny ozdobny biały wazon styl starożytny (bardziej na ozdobe wyglądało) niestety ale gromadka dzieci :> stłukła po iluś tam latach...

Pamiętaj - pieniązki wydadzą i zapomna od kogo ile dostali i co za nie kupili, dlatego warto dorzucić skromny prezent ;]

Suuperbaba
15 lipca 2008
Stanowczo pieniądze..zawsze można sobie dołożyć do czegoś - a zazwyczaj Młoda Para na cos zbiera:)

Euforia
15 lipca 2008
hmm tradycja sa roboty kuchenne itp. wszystko co przyda sie kobiecie jesli maja ogrod to kup kosiarke cos co przyda sie facretowi;)

wenus2525
17 lipca 2008
Zdecydowanie kasa!! teraz już nawet na zaproszeniach coraz częściej piszą, że chcą banknociki ze znakiem wodnym hehe :)

margo
18 lipca 2008
Ja też myślę,że lepsze są pieniążki i Wenus ma rację,ja właśnie dostałam zaproszenie na wesele z życzeniem od młodych,że proszą o te wodne znaczki:).Ale teraz problem ile??Jaka jest stawka minimalna,wiadomo,że każdy daje tyle,na ile go stać,no,ale wypada ponoć 'oddać"to,co zapłacili za parę w lokalu:)

(?)
21 lipca 2008
najlepiej pieniądze młodzi kupią sobie to co
potrzebują :)

dnmMili
25 lipca 2009
hmm pieniądze to chyba im się bardziej przyda :) oczywiście to jest tylko moje zdanie -niekoniecznie musicie się z nim musicie zgadzać :P