Strona główna > Grupy > Ślub > Co dac na prezent ślubny pieniądze...
Ślub
Ślub, wesele, poprawiny, przygotowania itp
Wszystko co dotyczy tej pięknej ceremonii.

Co dac na prezent ślubny pieniądze czy prezent?

(?)
11 marca 2008
Teraz ogólnie przyjeło się żeby dawać w kopercie kasę. Jest to bardziej praktyczne do Młodzi kupią sobie to co potrzebuja. No bo po co komu 3 żelazka,4 kuchenki itp

(?)
11 marca 2008
zdecydowanie kasa

(?)
11 marca 2008
Myśle że pieniądze chyba,że mają ich za dużo to coś orginalnego.Coś bym poradziła tylko nie wiem do jakiej kwoty chcesz dać ten prezent.

katarinnna
11 marca 2008
Ja też myślę, że pieniądze lepiej. Byłam na weselu pół roku temu i większość gości daje kase:)

(?)
11 marca 2008
Większość ludzi daje kase bo boi się kompromitacji z dublowanych prezętów.We Włoszech jest inaczej.Para młoda robi liste potrzebnych rzeczy a goście wybierają co mają kupić i zakreślają żeby nie było dubli.

katarinnna
11 marca 2008
To prawda ale w Polsce mało popularna jest jeszcze lista prezentów robiona przez młodą parę.

czarnulka1724
11 marca 2008
myślę ze pieniądze lepiej spożytkują :) bedą dobrze wiedzieli na co :)

karollka
11 marca 2008
kase sie daje !! no bo co kupisz ? garki ,talerze przeciez to obciach !!

(?)
11 marca 2008
Teraz jest modne wszystko naturalne,najlepiej odwiedzić dom rzemiosła tam jest dużo ciekawych rzeczy prawie na prezent ślubny.

(?)
11 marca 2008
Jeśli to ktoś blizszy-to poprostu spytaj co by im sprawiło większą radość wybrany przez nich prezent czy kasa.ale jezeli liczysz się z kasą to lepiej nie pytaj.No a jezeli to ktos dalszy to kasa-zoriętuj się jaką kase wykładają na tz krzesło i poprostu niech im się wróci to co wydali .

sandra
11 marca 2008
zdecydowanie piniadze ..........

sandra
11 marca 2008
pieniadze........

(?)
11 marca 2008
forse forse to leprze niz prezen bo jak dostanom pieniodze to prezent se sami klupiom taki jaki beda chcieli

(?)
12 marca 2008
Teraz sa takie czasy ze najlepszym prezentem sa PIENIADZE ....sama mam slub koscielny w tym roku i na zaproszeniach napisalm wierszyk ze chcemy pieniadze

(?)
12 marca 2008
wydaje mi sie ze pieniadze...

(?)
16 listopada 2008
pieniądze... irytują mnie zdublowane prezenty w dzisiejszych czasach, każdy myśli, że będzie oryginalny.

Kaba
6 lipca 2010
Na prezent ślubny to różnie daje się, jedni wolą pieniążki, inni z kolei prezenty. Na początku mieliśmy pomysł z moim obecnym mężem, że nie będziemy mówić co chcemy dostać, ale po namowie znajomych zrobiliśmy listę prezentów. U nas lista sprawdziła sie super, rodzina, wiadomo chcieli nam dać troche kasy, ale dużo znajomych dopytywało sie o listę prezentów i założyliśmy to tak naprawdę dla nich. Okazało się, ze dostaliśmy przepiękne prezenty, a to dlatego, że założyliśmy sobie ją na listaslubna.net. Wszyscy byli zadowoleni, przynajmniej nikt nie musiał się głowić co dać na prezent i czy się ucieszymy z niego. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? To na pewno rozwiązuje dylemat gości: prezenty czy pieniądze.

(?)
13 lipca 2010
wszystko zalezy od ciebie ja ostatnio dla kuzynki na slub kupiłam ekspres do kawy moccamaster z wyższej półki wiem że taki chciała bo ja go też mam i czesto mi powtarzała że pyszna z tego ekspresu kawa i że bardzo zdrowa dzieki specjalnemu filtrowi.

aluta20
12 października 2010
Faktycznie teraz najczęściej daje się pieniądze. Para młoda może sobie wtedy kupić faktycznie to co chce. nie ma nic gorszego niż zasypać młodych jakimiś prezentami, które następnie wystawia na aukcjach internetowych :) Można tez do koperty dołożyć jakiś ciekawy, oryginalny prezent. Takie ciekawe dodatki znalazłam tutaj http://wiano.eu/Są tam świetne obrusy i zasłony w klimacie ludowym :)