Strona główna > Grupy > Ślub > wesele w plenerze ??
Ślub
Ślub, wesele, poprawiny, przygotowania itp
Wszystko co dotyczy tej pięknej ceremonii.

wesele w plenerze ??

vogue
19 lipca 2010
Co myślicie na temat wesela w plenerze ?
kiedyś, jakieś 20 albo nawet 3o lat temu śluby pod namiotami były bardzo popularne.
A teraz większość stawia na restauracje, czy tak zwane domy weselne.
W zasadzie myślę byłby to dość fajny pomysł wziąć ślub na plaży. Tylko zupełnie nie wiem, jak można byłoby się do tego zabrać ;/
macie jakieś pomysły jak zorganizować wesele w plenerze ?
a może któraś z was już miała takie wesele i podzieli się ze mną swoimi wrażeniami ??

Adka
20 lipca 2010
Wiesz to jest bardzo fajne,tak na świeżym powietrzu itd.Ale u nas jest tak "podróżnie"z pogodą...A niech zacznie padać???
Gdybym miała wziąść ślub np.na Majorce to na pewno bym zorganizowała wesele na plaży,ale nie w Polsce.

Ela
21 lipca 2010
fajna sprawa, ale niestety w Polsce przy tak zmiennej pogodzie to ryzyko.
Chociaż ostatnio widziałam namioty, pod którymi można zorganizować cala imprezę /pełne zadaszenie z podłogą/ tylko cena z tego co czytalam to odstraszy nie jedną osobę...

weroni
22 lipca 2010
fajna, ale droga sprawa.

natural
23 lipca 2010
Takie wesele to chyba marzenie każdej Panny Młodej. Co do ceny, to pewnie jest to nieco wyższy koszt, no ale czego się nie robi, żeby ślub i wesele było wyjątkowe. Wydaje mi się, że dawniej raczej prędzej organizowano w jakiś salach bankietowych, restauracjach imprezy weselne, teraz, od kilku lat mamy taka modę na śluby w plenerze i dobrze,. bo zawsze jest to jakieś urozmaicenie. Firmy zajmujące się konsultacją ślubną tez zaczynają takie usługi do swoich ofert wprowadzać np. Gustowne Wesele. Wyobrażacie sobie taki ślub na dworze, pod takim białym namiotem - jak w bajce.

lime
26 lipca 2010
Takie wesele to moja wymarzona opcja - chciałabym tylko ślub cywilny i ostatnio się dowiadywałam co i jak.... i jak się okazało nawet nie trzeba się specjalnie starać z prośbami bo w sumie polskie prawo jak najbardziej zezwala na takie rzeczy i wystarczy tylko poprosić i nie mają za bardzo opcji jak odmówić tylko zapewnia się Pani, która daje ślub dojazd itp. i już w sumie wesele w plenerze załatwione :) Też szukałam ciekawych miejsc koło Krakowa gdzie można ewentualnie takie wesele zrobić i znalazłam Restaurację Krakowskie Przedmieście (Zabierzów) z bardzo fajnym oczkiem wodnym i przestrzenią w okół i teraz poszukuję tylko kogoś kto może tam robił wesele, bo wiem, ze się tam odbywają i jest w stanie mi opisać co i jak się rozgrywało żebym ewentualnie wiedziała. Jest może tutaj ktoś taki? :)

aluta20
12 października 2010
To jest super pomysł na wesele. Nie przepadam za typowymi weselami z kotletami i bigosem. Fajnie jak wesele połączy sie z jakąś ciekawą przygodą. Moi znajomi np. zorganizowali wesele i ślub na żaglówkach w Grecji. Było rewelacyjnie. Zaprosili tylko najblizszych znajomych i była świetna zabawa :) A sam ślub zawarli na morzu :)