Strona główna > Grupy > Ślub > Dekoracja sali weselnej
Ślub
Ślub, wesele, poprawiny, przygotowania itp
Wszystko co dotyczy tej pięknej ceremonii.

Dekoracja sali weselnej

Deijaneira
23 lipca 2009
Dziewczyny, co proponujecie? Ślub za niecałe 2 miesiące, a ja kompletnie nie mam pomysłów. Co do kolorystyki, to na pewno ecru, bordo i blady róż. Limetki, pomóżcie! Agusiaczek, Ty chyba jesteś najbardziej na bieżąco - co wykombinowałaś?

Limetka
23 lipca 2009
Polecam ci kilka fajnych patentów:
- na stoły nie kładź obrusów materiałowych a takie jednorazowe, zrobione są ze specjalnego materiału (łatwo z nich wytrzeć rozlaną zupe, sos, vódkę,itp ;)) Wyglądem przypomina zwykły obrus, ma wzorki, ślaczki, jaki tylko sobie chcesz.
Po zakończonej uroczystości zwijasz i wywalasz na śmieci. Chyba, że nie musisz stroić stołu ;)
- możesz z balonów zrobić serce i powiesić je przy wejściu lub w samym centrum;
- na stołach możesz postawić świece (polecam coś takiego przygotować: ładna długa szklanka/wazon, wsyp do tego kolorowe kamyczki, potem wstaw świece, a na około świecy dodaj większe kamyczki, muszelki, kilka kwiatków- co tylko chcesz, ważne zeby nie było łatwopalne LUB taka wersja - wlej troche wody, na same dno daj kilka kamyczków, wrzuć pachnące podgrzewacze i posyp po wodzie kwiatkami);
- polecam kupić satyne na metry i zrobić małe ozdoby -np kwiatki/wstążki np do dekoracji rogów stołu;
- a sala? kilka metrów jasnego zwiennego materiału - zrób kilka łuków, możesz je połączyć ze środkiem lub dać je w samych kątach sali, do tego balony i będzie całkiem efektownie.

just89
23 lipca 2009
napewno wesele będzie organizowane w restauracji. większość firm zajmujących się kwiatami, mają w ofercie przystrajania weselne ( wystrój auta, kościoła, nawet sal weselnych) moja ciocia takie coś robi i katalog założyła z propozycjami. może powinnaś pochodzić, popytać w takich firmach o przystrajanie. w jedenj firmie możesz ustaliś strojenie samochodu do ślubu, wybór bukietów dla druchen lub gdy ich nie masz, to dla świadkowej. polecam żebyś zajrzała to takiej firmy, napewno Ci pomogą ;)

just89
23 lipca 2009
polecal zajrznie na stronke
http://www.dekoracjeweselne.edan-art.pl/
może coś Ci to pomoże ;)

agusiaczek
23 lipca 2009
Ja będę miała skromny ślub i tylko cywilny, bo kościelnego nie chcemy wogóle, więc osób będę miała ok 14. Przyjęcie więc robię w domu. Stoły będzie mi dekorować moja świadkowa, która jest w tym bardzo dobra. Dzisiaj będziemy planowały co i jak. W sobotę zrobię zdjęcie to wkleję.

Deijaneira
23 lipca 2009
Koniecznie zrób to zdjęcie, będę czekać :)

just89 - wesele nie będzie w restauracji, wynajęliśmy salę przy ogródkach działkowych. Nie będę korzystać z usług takich firm, bo są trochę za drogie.

just89
23 lipca 2009
to może skorzystaj z wyszukiwarki google i tam napewno znajdziesz coś interesującego ;) pomysł Ci jakiś wpadnie do głowy ;)

Maery
23 lipca 2009
Mój kolega na butach (podeszwie) miał napis "he-lp") a w sali nad parą młodą było zdanie "..w tym szczęśliwym dniu- szkoda że ostatnim" :D Ale wszyscy znali ich poczucie humoru :D

Deijaneira
24 lipca 2009
Maery, dobre! My będziemy mieli fajną figurkę na tort - jak panna młoda ciągnie po ziemi pana młodego :)

zadziorka
25 lipca 2009
Teraz ludzie wybierają już wszystko gotowe. Wynajmują salę, która jest już przystrojona.

Tydzień temu byłam na weselu i sala była w kolorach bieli, ekri i bordo :)

Kaba
18 maja 2011
Ja bym polecała najpierw porozmawiać z dekoratorem, on zawsze doradzi i pomoże. Ja współpracowałam z dekoratorką z http://indigoefd.eu/i szczerze mogę ja polecić.