Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > chodzi o antykoncepcję
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

chodzi o antykoncepcję

kadi
17 lutego 2009
Pierwszą tabletkę antykanoncepcyjną nie zabrałam w pierwszym dniu okresu, ponieważ chciałam sobie przesunąć okres. Teraz zastanawiam się czy tak mogłam zrobić i czy te tabletki działały tak jak powinny.Proszę o pomoc, co mam teraz zrobić?

Deijaneira
17 lutego 2009
Najlepiej poradzić się ginekologa.

SummerOblivion
18 lutego 2009
Aby przesunąć okres tabletki bierze się ciągiem (bez robienia przerwy tygodniowej)...
Wg mnie nie działały jak powinny... najlepiej iść do ginekologa.

Mysia
15 marca 2009
zgadza się co do przeuniecia - trzeba brać dłużej i wtedy się zmienia termin, co do skutecznosci to tak jak porzedniczki uważam że trzeba iść do ginekologa

kathia
17 marca 2009
Też doradzam ginekologa, on będzie wiedział najlepiej.

(?)
26 marca 2009
najlepiej skontaktuj sie z ginekologiem :) sama jeszcze cos pokrecisz i bedzie niespodzianka za 9 miesiecy :P zapraszam na pomocproblemy.bloog.pl

Kasienka1979
16 czerwca 2009
Działały jak powinny!!! Należy tylko pamietać że jesli przesunełaś okres o kilka dni to potem należy zacząć nowe opakowanie i po miesiączce znowu brac jak zawsze 21 dni. Ja robiłam tak wiele razy.

olga90
2 lipca 2009
Ja biorę tabletki od roku i uważam, że tą pierwszą tabletkę trzeba wziąć w pierwszym dniu miesiączki, nie ma innej opcji. Chyba, że tabletki stosuje się już jakiś czas, np. miesiąc to zupełnie inna sprawa. Wtedy miesiączkę można przesunąć.