Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > tabletki anty
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

tabletki anty

pleasure
7 lutego 2009
w czwartek miałam zażyć 19 tabletkę (o 21:00).
Niestety zapomniałam. mam strasznie dużo ostatnio na głowie;/
Zażyłam ją dopiero w piątek o 10 rano. w Piątek wieczorem sytuacja się powtórzyła;/ i 20 tabletkę zażyłam dziś (tj. sobota) o 7 rano. Dziś mam zażyc ostatnią tabletkę z opakowania. NIe mogę jej zapomnieć!!!
W piątek wieczorem doszło do współżycia. Jakie są konsekwencje?
Wiem, że nic się nie dzieje jak zapomni się tabletki w trzecim tygodniu, ale ja zapomniałam dwóch pod rząd:(
Nie mówcie ze jestem nieodpowiedzialna! Jestem już wystarczajaca zla na siebie;/

SummerOblivion
7 lutego 2009
Nie denerwuj się, nie powiedziałabym że jesteś nieodpowiedzialna przecież to każdej może się zdarzyć ;)jeżeli zazyłaś je do 12 godzin od danej to napewno nie będzie żadnych konsekwencji :) a jeżeli troche przekroczylaś ten czas to też się nie martw bo nie sądze by to miało jakiś wielki wpływ w ostatnim tygodniu.

pleasure
7 lutego 2009
jedną zażyłam po 13 godzinach a drugą po 10 godzinach :|

SummerOblivion
8 lutego 2009
jak mówiłam niby nic nie powinno być. Jakby Ci się spóźniał okres na wszelki wypadek pojdź do ginekologa.Jeżeli często zapominasz tabletek przeżuć się na plastry;P wystarczy pamiętać o zmienieniu go raz w tygodniu.

pleasure
8 lutego 2009
nie często zdarza mi się zapominanie tabletek:) na szczęście:P
wczoraj miałam jakieś dziwne różowe upławy;/ nigdy tak nie miałam, ale to chyba przez to ze zapomniałam dwóch tabletek pod rząd?!
w środe mam dostać @. zobaczymy co będzie ;)

marylu
8 lutego 2009
moja kolezanka po zjdedzeniu tabletki poszla na impreze napila sie drinka i zwymiotowala....oczywiscie zapomniala o tabletce i tak tydzien pózniej dowiedziala sie że jest w ciąży.......

pleasure
8 lutego 2009
no niby tak. masz racje.
tyle, że mi się to zdarzyło w trzecim tygodniu. podobno wtedy nic się nie dzieje i zabezpieczenie jest zachowane?! nie wiem już sama.
W sumie to aż tak w te tabletki nie wierzę ;P

pleasure
8 lutego 2009
oł maj gad!
CO ZROBIĆ JEŚLI MINĘŁO WIĘCEJ NIŻ 12 GODZIN OD CHWILI PRZYJĘCIA TABLETKI?
Skuteczność działania preparatu może być zmniejszona. Im więcej kolejnych tabletek pominęłaś, tym większe ryzyko zmniejszonego działania antykoncepcyjnego. Szczególnie duże ryzyko zajścia w ciążę występuje wtedy, gdy pominie się tabletki na początku lub na końcu opakowania. W takim przypadku powinnaś przestrzegać zasad podanych poniżej:

Pominięta więcej niż 1 tabletka z opakowania

Powinnaś się zwrócić do swojego lekarza.

to przed chwilką wyczytałam :O

SummerOblivion
8 lutego 2009
jakby nie patrzeć to tylko jedną tabletkę zabrałaś po tych 12 godzinach. Dla pewności jednak, tak jak mówiłam idź do ginekologa, byś się tam cały czas nie denerwowała w domu :)

SummerOblivion
8 lutego 2009
.

J000000000010
14 maja 2010
Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych no ale chciałabym zacząć...
I właśnie nie wiem..Bo niby jest tak , że jak się chcę tabletki to do ginekologa trzeba iść i on przepisze. No i właśnie tu pies pogrzebany ; p Jak pójdę do ginekologa po tabletki to co on mi robił będzie ? Będzie mnie badał czy co ?