Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > Zapalenienie ukąłdu moczowego
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

Zapalenienie ukąłdu moczowego

gonja
16 stycznia 2011
Dziewczyny, miałyście taką przypadłość? Czym leczyć nawracającą chorobę bo już nie wytrzymam :(

pielegniarka86
17 stycznia 2011
tak, ja miałam, a w zasadzie mam problemy z układem moczowym, tj. zapalenie pęcherza moczowego. Pomogły mi tabletki PROuro, ale muszę się wybrać do urologa i Tobie koleżanko też to radzę. Lekarz zaleci ci antybiotyk, a tak będziesz tylko zaleczać chorobę, co prowadzi nawet do raka.

gonja
23 marca 2011
Brałam, ale na mnie nie działały, w końcu trafiłam do ginekologa, który wypisał mi szczepionkę żeby nie było nawrotów to zobaczymy jak długo zdrowa będę

Desora
27 lipca 2011
Wiem, że są szczepionki, jeśli chodzi o domowe sposoby to możesz pić dużo witaminy C i herbatek z żurawinom. Jednak dodatkowo możesz jeszcze sobie zakupić tabletki bez recepty np. Urextra no i oczywiście obowiązkowo do lekarza wybrałabym się na Twoim miejscu :]

amandaa
22 sierpnia 2011
Co do żurawiny to polecam ewentualnie picie soku 100% z żurawiny bo taki będzie miał działanie oczyszczające układu moczowego z bakterii. Jeśli chodzi o farmaceutyczne specyfiki to ja osobiście za szczepionką nie jestem, ale to może z racji wychowania.. Wolę tabletki, jak wspomniany Urextra i znana wszystkim wit.C.
A jeśli nic nie pomaga to wtedy konieczna wizyta u lekarza aby wykluczyć choroby nerek..