Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > Płodność???
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

Płodność???

xxnobodysgirlxx
9 stycznia 2011
Co sadzicie na ten temat . chodzi mi dokladniej o to czy biorac tabletki odpowiednio kobieta stac może sie bezpłodną? słyszałam taką opinie i chciałabym się dowiedziec co wy na to:)??

agusiaczek
11 stycznia 2011
Słyszałam, że jak się bierze bardzo długo, to potem musi minąć jakiś okres czasu, aby organizm powrócił do płodności. Nie słyszałam natomiast, żeby była to trwała bezpłodność.

Lilka17
15 stycznia 2011
Całkowicie płodności nie można stracić ;) teraz tabletki są robione nową recepturą dzięki czemu raczej mało prawdopodobna jest w ogóle przerwa w płodności jednakże może się zdarzyć.

ksonia
17 stycznia 2011
Jesli planuje sie zajsc w ciaze, odstawia sie tabletki i potrzebny jest czas by organizm oczyscił sie z tej chemi ktora blokuje zapłodnienie.
Ten czas u kazdej z kobiet jest inny, Mowi sie ze przewaznie musi minac 6 miesiecy.

pleasure
22 stycznia 2011
A mnie gin mówiła, że tabletki które biorę - yaz - mają tak mała ilość hormonów, że zaraz pod odstawieniu tabletek mogę zachodzić w ciążę, oczywiście jeśli tego chcę :P
ale i tak wolałabym trochę odczekać..

Mimi
10 października 2011
ja tez wielokrotnie o to pytałam lekarza i jeśli ma się dobrze dobrane tabletki to nie ma żadnej możliwości, żęby stać sie bezpłodną, tak jak mówicie może pojawić się ten czas kiedy będa z tym problemy bo organizm musi sie przyzwyczaić do nowej sytuacji, ale potem nie ma żadnym przeciwwskazań, jeśli jakieś problemy sie pojawią to można się wybrać do kliniki, która zajmuje się takimi zaburzeniami wiem, że vimed w Warszawie na pewno sie tym specjalizuje