Zwykła grzybica pochwy, nie oszukujmy się.
Objawy są różne w zależności od nasilenia. Jak nie przejdziesz się do lekarza to będzie jeszcze bardziej swędziało, bolało, będziesz robić się tam mokra, będzie wyciekał białawy śluz z białymi grudkami... NIE WYLECZYSZ TEGO W DOMU tu tylko pomagają antybiotyki, czopki do pochwowe itp. Kobiety często to dostają co wcale nie musi wynikać z braku higieny. Jest ciepło i wystarczy lekkie podrażnienie.
Idź do lekarza, powiedz że chyba masz jakąś "grzybicę" To jest naprawdę normalne ! Im będziesz starsza tym bardziej to zrozumiesz i zobaczysz.
Ja pierwszy raz u ginekologa byłam sama i to też było lato i też ten sam powód, wstydziłam się ale jakoś poszło.
A na drugi dzień jaka ulga !!! 3 dni aplikowałam sobie czopki rano i wieczorem. Weź swoją książeczkę rumowską lub inną jak masz. Idź tam gdzie zawsze chodzisz do przychodni, zarejestruj się i poczekaj w kolejce.
Leki wcale nie muszą dużo kosztować, to może być około 30 zł, możesz powiedzieć że prosisz o przepisanie w miarę tanich leków.
I nie martw się ! Każda z nas to miała, lub będzie mieć nie raz. :) To jak grypa ;)