Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > Bóle :/
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

Bóle :/

domcia120
8 kwietnia 2010
Macie jakieś sposoby na bóle brzucha w czasie miesiączki ? Tabletki mi nie pomagają dopiero jak zażyję 3 cz 4 tabletkę a nie chcę się faszerować lekami ... Mam straszne bóle czasami nie wiem co mam ze sobą zrobić . Poradźcie !

agusiaczek
9 kwietnia 2010
Tabletki hormonalne, ale radzę Ci wybrać się do lekarza.

Merc
11 kwietnia 2010
Ja też mam straszne bóle i cwiczę wtedy dużo spaceruję, rozciągam się jak najwięcej, jakieś skrętosłony ( czy jakoś tak ) lewa ręka do prawej stopy, do lewek prawa ręka a później obie do podłogi i ROOOOOWER dużo roweru było wcześniej ( ale niestety świat i ludzie są źli) : (

talula
14 maja 2010
mi pomaga świezy sok z winogron ( wrzucam winogrona do sokowirówki ) To jakiś pra przepis mojej pra babki. Dodatkowo ćwiczę jak Merc i czasem proszę mojego faceta o masaż brzucha ( lekko mi ugniata brzuch takim falistym ruchem dłoni) A czasem to muszę sięgnąć po Ketonal bo nic nie pomaga ( mam tyłozgiecie macicy :( )

Owsiana
28 maja 2010
Z teym sokiem z winogron to ciekawe nigdy nie słyszałam - wypróbuję sama ;-)

A ja na bóle stosuję sofkę i termofor na brzuch, kocyk i książka. W pierwszy dzień miesiączki to w ogóle nie idę do pracy tylko robię sobie dzień z książką i łakociami po prostu odpoczywam.