Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > problem z nadżerką
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

problem z nadżerką

pleasure
30 marca 2010
Od paru lat mam problem z nadżerką. Dwa lata temu leczyłam ją globulkami, niestety to nie pomogło (zaleczyło się na chwilkę), potem miałam kiepskie wyniki cytologii (wynik- komórki przedrakowe) i nadżerkę krwawiącą:( Po długim leczeniu komórki przedrakowe zniknęły, ginekolog zrobiła mi tzw. wypalankę. Miałam jakieś pół roku spokoju i niestety ona znowu powróciła;(

pleasure
30 marca 2010
Więc teraz leczymy to solcogyn'em...4 tygodnie temu miałam smarowaną szyjkę pierwszy raz (ginekolog mówiła, że zazwyczaj po pierwszym smarowaniu nadżerka schodzi, a drugie smarowanie jest tylko zapobiegawcze)...byłam dziś na kontroli, poprawiło mi się tylko trochę.
Pani doktor powiedziała, że ma nadzieję, że drugie smarowanie pomoże (dodatkowo przepisała jakieś globulki), a jeśli nie to zastosujemy inną metodę, tym razem zamrażanie.

pleasure
30 marca 2010
Dziewczyny zaczyna mnie to przerastać;( Stosuję się do tego co mówi lekarz- nie współżyję po zabiegu, nie stosuję tamponów itp.
Chciałabym cieszyć się seksem w 200% a narazie to się tylko zamartwiamy;(((
Pomóżcie!

Maery
31 marca 2010
Spokojnie, wyleczysz i będziesz szaleć :D

agusiaczek
31 marca 2010
Ja się dziwię, że od razu Cię nie wysłała na zamrażanie... u nas od razu kierują, jeśli globulki nie pomogą. Wypalanek nie powinno się robić kobietom, które nie rodziły- wiem, bo sama miałam wypalaną w wieku 19 lat. Żałuję, gdyż lekarz chciał na mnie zarobić, a o skutkach ubocznych dowiedziałam się później.

Owsiana
28 maja 2010
Po pierwsze to zrób sobie badania w kierunku wirusa HPV ( najlepiej w Labolatorium REX we wrocławiu, strone znajdziesz w internecie, zadzwonisz, wyślą próbniki, poójdziesz do ginekologa, pobierze wymaz, wsadzisz w kopertę, zapłacisz przekazem i wyślesz do Wrocławia - wyniki po 10 dniach)

Twój problem jest bardzo poważny powinnas przebadac się w kierunku HPV i innych infekcji np chlamydia trachomatis - zapalenia wirusowe oraz bakteryjne służą w rozwoju nadżerki.