Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > GINEKOLOG
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

GINEKOLOG

muminek
6 października 2009
a jak wyglądała wasza pierwsza wizyta ?. bo od niedawna dość często boli mnie podbrzusze ;( . i to bardzo mocno .. powinnam z tym iść do ginekologa czy zwykłego lekarza ..? tylko strasznie się boje :(. szczególnie jak czytałam ooo "wzierniku" ..

pleasure
6 października 2009
ja za pierwszym razem byłam z mamą, weszła ze mną do środka...poważnie:) ale miałam wtedy 15lat.
wziernika się nie bój. to badanie nie jest aż takie straszne, ale trzeba się rozluźnić, bo jak będziesz miała napięte mięśnie to bedzie bolalo:(
Pani doktor Ci wszystko powie co i jak, nic sienie martw :)

(?)
6 października 2009
idz nie boj sie ,wcale nie boli;)a zbadac sie musisz ,nie taki diabel straszny...;)

muminek
6 października 2009
:) .. a czy do ginekologa trzeba iść z osoba pełnoletnia ?. bo wydaje mi się ze nie ale pewna nie jestem ..

pleasure
7 października 2009
nie trzeba isc do ginekologa z osoba pelnoletnia :)
a Ty nie jestes pelnoletnia?
trzymaj sie:) a potem daj znac jak bylo;)

muminek
7 października 2009
no trochę mi brakuje :)

(?)
10 października 2009
Jako niepełnoletnia osoba możesz iść prywatnie i zgoda rodzica nie jest potrzebna (ale jak wiadomo to kosztuje).
Chyba że poprosisz jedno z rodziców, by wyraziło zgodę na wizytę u ginekologa na NFZ i wtedy nic nie płacisz.

dunkia
28 lutego 2010
Potwierdzam, ze nie ma koniecznosci, abys z pelnoletnia osoba szła do gina i przypomnialo mnie sie zarazem moja pierwsza wizyta.
Bylam mloda jeszcze i postanowilam isc prywatnie. Jako, ze balam sie rozpoznania to wybralam sie do kliniki leczenia nieplodnosci invicta. Ale i tak przed wejsciem spotkalam nauczycielke, ktorej powiedzialam, ze roznosze ulotki (w klinice :) ). Samo badanie poszlo jak z płatka - wlasciwie to byłam zaskoczona, ze nic nie bolało :)