Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > kiedy do ginekologa ?
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

kiedy do ginekologa ?

muminek
10 września 2009
kochane .. kiedy byłyście pierwszy raz u ginekologa?. w jakim wieku powinno się iść pierwszy raz. ?

Ela
11 września 2009
Będąc nastolatką, gdy masz problemy zdrowotne - nie ważne ile lat (obojętnie 13 czy 16 - zdrowie nie może czekać),lub gdy dziewczyna myśli o rozpoczęciu współżycia. Natomiast wypadałoby na pewno pójść w wieku 18-20 lat, nawet gdy jest okej. Chodzi o sam fakt przebadania się, a potem już kontrolne wizyty.

domcia120
11 września 2009
Ja byłam pierwszy raz w wieku 16 lat z powodów zdrowotnych . A jeżeli jesteś zdrowa to myślę że tak jak napisała ELA kiedy myślisz żeby zacząć współżycie ... :)

pleasure
12 września 2009
domcia ja też byłam pierwszy raz w wieku 16 lat z powodów zdrowotnych...co najlepsze poszłm z mamą :P

Kasienka1979
24 września 2009
Na badanie do ginekologa powinna zgłosić się kobieta, która planuje rozpoczęcie współżycia oraz każda dziewczyna i kobieta, jeżeli występują jakieś niepokojące ją objawy. Warto także zgłosić się na badanie około 16 - 18 roku życia. Na badanie ginekologiczne składa się badanie we wziernikach (i pobranie cytologii), badanie zestawione oraz badanie sutków.