Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > silne bóle :(
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

silne bóle :(

domcia120
10 sierpnia 2009
podczas miesiączki mam silne bóle brzucha ;/ przez dwa 1-2 dni nie mogę spać ani leżeć jeść itp bo straszne boli mnie cały brzuch ...Nie pomagają żadne leki przeciwbólowe . Czy powinnam iść z tym do Ginekologa ??

Carolle
10 sierpnia 2009
Ja mialam silne bole co druga miesiaczke przez 2 pierwsze dni. Zadne leki przeciwbolowe mi nie pomagaly... Czesto bralo mnie na wymioty podczas tego bolu. Od kilku miesiecy nie mam juz takiego bolu.

pielegniarka86
10 sierpnia 2009
myślę, że powinnaś iść do ginekologa. Zapisze ci specjalne tabletki i nie będziesz cierpiała

feella
10 sierpnia 2009
Zdecydowanie idz do lekarza ! :)

agusiaczek
10 sierpnia 2009
Mi ginekolożka przepisała pyralginum w czopkach na ból, a wcześniej chciała przepisać mi tabletki hormonalne. Najlepiej idź do lekarza, co się szkodzi przebadać...

just89
10 sierpnia 2009
idź do ginekologa koniecznie !!
a mogę Ci powiedzieć że też tak kiedyś miałam ale uda łam się do Zielarza, przepisał mi mieszanke z różnych ziółek i piłam to tylko w trakcie okresu ( tydzien przed okresem i tydzien po rozpoczęciu okresu ). teraz nic już nie odczówam bólu ;)

dnmMili
10 sierpnia 2009
najlepiej idź do lekarza, ponieważ doradzanie Ci leków być może tylko mogłoby pogorszyć sprawę. Czasem może też spróbuj naturalniej to zwalczyć, iść na spacer - to pomaga. Chociaż zależy komu...

deidri
11 sierpnia 2009
tez tak mialam ale znalazlam na to sposob co misiac ladowalam na pogotowiu pod tlenem i kroplowka przeciewbolowa teraz biore tabletki antykoncepcyjne i nie odczuwam zadnego bolu podczas miesiaczki

kjvisage
11 sierpnia 2009
Ja tez Ci radze wybrac sie do lekarza. Przebada, zapisze odpowiednie leki i po klopocie :) Po co sie meczyc?

(?)
12 sierpnia 2009
gdzies wyczytalam ze bardzo silne bole przy miesiaczkowaniu moga byc spowodowane zachwiana gospodarka hormonow,nie czekaj idz do lekarza.

alexandraa13
13 sierpnia 2009
muszę Ci powiedzieć że też tak mam...
bardzo męczę się podczas miesiączek...
teraz w czasie wakacji to mogę nie wychodzić z domu,poleżeć trochę ...
ale co bd. jak pójdę już od września do szkoły?
ja nie uważam tego jak coś niewiarygodnego to normalne że podczas miesiączki boli brzuch..
biorę Ibuprom bo No-spa nie pomaga...

Maery
15 sierpnia 2009
A mi kiedyś lekarz ginekolog powiedział że po ciąży przejdzie, i faktycznie po drugim dziecku stwierdzam że nie boli :)

domcia120
16 sierpnia 2009
Moja mama też mi to mówiła że bóle przeszły jej dopiero po pierwszej ciąży ;)

merce
3 grudnia 2009
hmm nie wiem czy warto czekac az do pierwszej ciazy :) pewnie z kazdym jest inaczej, jednemu przejdzie drugiemu pojawia sie silniejsze. mozez pojsc do ginekologa sie poradzic. ja akurat biore sobie rozkurczowo buscopan. po tym jak przeciwbolowe mi nie pomagaly w aptece sie poradzilam co innego mozna wziasc. mi zaczal pomagac.