Strona główna > Grupy > Sprawy kobiece > Pierwsza wizytwa...?
Sprawy kobiece
Jestem kobietą.

Pierwsza wizytwa...?

(?)
8 lipca 2009
Mam pewien kłopot poniewaz za tydzien ide do ginekologa by upewnic sie czy na 100% jestem w ciązy... Boje sie tej wizyty poniewaz nie wiem na czym ona bedzie polegała tzn co lekarz bd mi robił... :(

agusiaczek
8 lipca 2009
Nie byłaś nigdy u ginekologa? Ile Ty masz lat? Sorry, ale jestem w małym szoku.

(?)
8 lipca 2009
Tyle ile powiennam. kobiet o wiek sie nie pyta... No najwidoczniej nie byłam ale skoro Ci to nie pasuje to po co tu wchodziłas i marnowałas swoj cenny czas na napisanie komentarza??

domcia120
8 lipca 2009
wiadomo przecież że lekarz będzie cię badał ...
I pytał o różne podstawowe rzeczy ...

SummerOblivion
8 lipca 2009
Zapyta się o kilka podstawowych rzeczy, zbada Ciebie. Mi na pierwszej wizycie zrobił również usg. Troche się denerwowałam ale dużo też zależy od ginekologa - jakie ma podejscie. Nie martw się to nie jest nic strasznego :)

SummerOblivion
8 lipca 2009
Zapyta się o kilka podstawowych rzeczy, zbada Ciebie. Mi na pierwszej wizycie zrobił również usg. Troche się denerwowałam ale dużo też zależy od ginekologa - jakie ma podejscie. Nie martw się to nie jest nic strasznego :)

marta7
8 lipca 2009
dziewczyna 1230 a co ty tak z pazurami od razu?no tez jestem w lekkim szoku ,tym bardziej ze ciaza chyba planowana?z regoly dziewczyny w twoim wieku maja to juz za soba ,no nic zlego w tym nie ma ze nie bylqas widocznie nie potrzebowalas.
Lekarz zapyta napewno od jakiego wieku miesiaczkujesz ,czy regularnie,date ostatniej miesiaczki i zbada cie:)jezeli sie wstydzisz idz do kobiety, chociaz wiekszosc kobiet woli lekarza faceta,to juz od Ciebie zalezy;)

agatha
9 lipca 2009
Też jakiś czas temu miałam wizytę, ale tylko potwierdzającą moją ciążę. Dopytałam się i po 1. poszłam na czczo - bez jedzenia, weź tak na wszelki wypadek poranny mocz do pojemnika, a z badaniem się nie martw, zapyta Cię kiedy była ostatnia miesiączka, pierwsza itd, no i położysz się na fotel...to nie boli. Powiesz, że to jest Twój pierwszy raz i będzie na pewno spoko :) Trzymam kciuki!!! No i oczywiście dowiesz się czy jesteś w ciąży :)

(?)
9 lipca 2009
Dzieki... Ale chodzi o to czy oprócz tych pytań to zrobi mi tylko usg czy no wiecie bedzie patrzyl w intymne miejsce???

marta7
9 lipca 2009
no a jak mialby cie zbadac? ale to pikus przy porodzie....tam kilka osob na raz bedzie zagladalo;)radze sie przyzwyczajac:D pocieszeajajace moze byc to ze w czasie porodu naprawde bedziesz miala to w nosie .

(?)
9 lipca 2009
a nie wystarczy samo usg??

agatha
9 lipca 2009
Samo USG nie wystarczy, bo ginekolog musi sprawdzić czy macica się prawidłowo ułożyła, pomaca brzuch... A nie bałaś się współżyć z facetem? To będzie trwało nie więcej jak 5 minut i będzie po bólu! Nie masz się czym przejmować. Jeżeli jak najszybciej nie pójdziesz do ginekologa to nie wiesz nawet jak się to może skończyć. Jeżeli to jest sam początek ciąży to na USG też nie będziesz go miała przez powłoki brzuszne (przez brzuch) tylko przez pochwę. Więc ogarnij się i pędem do lekarza. Powodzenia!

(?)
9 lipca 2009
eh.. Czyli widze ze bez tego sie nie obejdzie :((

agusiaczek
9 lipca 2009
Spokojnie, bez nerwów. Jestem w szoku, bo kobiety, które planują ciążę raczej już wcześniej idą do ginekologa, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku... pozatym każda z nas, która rozpoczęła współżycie powinna bynajmniej raz w roku iść na wizytę kontrolną do ginekologa i zrobić cytologię.

Maery
9 lipca 2009
A ja Ci powiem że jeżeli to jest ciąża to będzie to Twoja najpiękniejsza wizyta u lekarza w życiu :)

(?)
10 lipca 2009
no tak napewno najpiękniejsza dla mnie.. ale nie dla moich rodziców...

(?)
15 lipca 2009
Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa, płci żeńskiej, myślę że nie będziesz się wtedy tak bardzo krępować, gdy będziesz musiała się rozebrać i gdy lekarz będzie Cię badać.
Powiedz jej że jest to Twoja pierwsza wizyta u ginekologa i chciałaś się upewnić czy nie jesteś w ciąży... Pani ginekolog powinna być wyrozumiała i pokierować Cię...

Hmm... a robiłaś sobie test ciążowy? Może na początek to wystarczy? ;>

(?)
16 lipca 2009
No to proste ze tak... Przeciesz bez tego nie poszłabym do lekarza.. Nie musze juz isc do pani ginekolog poniewaz juz byłam 2 dni temu u pana... i jakos przetrwałam:)

Kazał mi barc tabletki jesli do tyg czasu okres nie pojawi sie mam isc na badanie krwi z której wyjdzie na 100% czy jestem w ciazy czy nie ;)