Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > Jak mam go potraktować by go nie...
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

Jak mam go potraktować by go nie zranić

izunia3108
31 maja 2009
Mój dobry znajomy kiedy się poznaliśmy ( pół roku temu ) był zajęty ale wkrótce zerwał z nażeczoną. Od tego czasu odzywał się co jakiś czas i spędzaliśmy ze sobą trochę czasu, ale była to relacja na zasadzie luźnej znajomości. Teraz znów nagle pojawił się w moim życiu. Ale on traktuje to inaczej niż do tej pory, powiedział mi otwarcie że chce żebyśmy byli razem. Zupełnie nie wiem jak mam go w tym momencie potraktować, by go nie skrzywdzić, bo on nie przyjmuje do wiadomości że nie będziemy razem i dalej chce się ze mną spotykać. Jeszcze jakiś czas temu dałabym mu szanse, ale teraz kiedy w moim życiu pojawił się ktoś jeszcze na kim naprawdę mi zależy nie jest to możliwe.Czy istnieje jakiś sposób by nadal zachować jego przyjaźń, bo brakuje mi już sił na prowadzenie tej gry........

agusiaczek
31 maja 2009
Powiedz mu otwarcie, że możecie zostać tylko znajomymi. Jeśli mu powiedziałaś, a on nadal nie przyjmuje tego do wiadomości to jedynie co możesz zrobić zerwać tę znajomość. Inaczej on będzie nadal próbował być kimś więcej...

Maery
31 maja 2009
Jak już masz kogoś na stałe to przyjaźń odpada, możecie być znajomymi, tym bardziej że on chce czegoś więcej. Gdyby mój "chłopak" zastanawiał się nad takim problemem ze swoją koleżanką to miał by dopiero problem ze mną... Podziękuj Panu i zajmij się swoim chłopem ! O !
Nic mu nie będzie ;)

Ela
2 czerwca 2009
Ktoś kiedyś mądrze powiedział - Nie istnieje przyjaźń między kobietą a męźczyzną. Z przyjaźni jest blisko do uczucia... Dla faceta kobieta może być tylko koleżanką, a nie przyjaciółką ;) i odwrotnie - facet nie może być przyjacielem a tylko kolegą

LaaLaLaa
21 czerwca 2009
Wdg mnie powinnas powiedziec mu to "prosto z mostu" jezeli chlopak bedzie inteligentny zrozumie i nawet doceni to ze jestes wobec niego szczera ;]
Uwaga! mężczyzna!

(?)
29 czerwca 2009
tylko szczera rozmowa jesli jest madry zrozumie ze nic z tego a doceni przyjazn.

(?)
29 czerwca 2009
tylko szczera rozmowa jesli jest madry zrozumie ze nic z tego a doceni przyjazn.

dnmMili
23 lipca 2009
tam gdzie pojawia się coś więcej jest bardzo trudno zachować przyjaźń, wiem to po sobie - po prostu się nie da. Zawsze będzie patrzał nie jak na przyjaciółkę, to się już nie zmieni... będzie pytanie 'a gdybyśmy byli razem?'